Δάρας στο Ραδιόφωνο 24/7: "Καταστροφή το Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο..."

Ο πρόεδρος και συνιδιοκτήτης του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, τόνισε στο "Ραδιόφωνο 24/7" πως η απόφαση της Πολιτείας να διακόψει επ'αόριστον το πρωτάθλημα τιμωρεί άδικα όλες τις ομάδες ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που κρύβει ένα Grexit για τις ελληνικές ομάδες.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROPA LEAGUE / PANIONIOS - MACCABI TEL AVIV (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROPA LEAGUE / PANIONIOS - MACCABI TEL AVIV (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Στην εκπομπή "Νίκη στην Contra" φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος και συνιδιοκτήτης του Πανιωνίου και γνωστός ορθοπεδικός, Χρήστος Δάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στη Super League Σουρωτή, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα ελέω των όσων συνέβησαν στην Τούμπα και δυσφήμησαν το άθλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για την απόφαση της πολιτείας να διακόψει το πρωτάθλημα μέχρι νεοτέρας: "Σεβόμαστε την απόφαση του Υπουργού αλλά εμείς είμαστε ενάντια στη διακοπή του πρωταθλήματος γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σκοπό και τι αποτέλεσμα θα φέρει. Η διακοπή σημαίνει πως θα είμαστε για τρεις εβδομάδες off.

Με το να σταματήσει το πρωτάθλημα ποιους τιμωρούμε; Με τη διακοπή τιμωρούνται και οι 16 ομάδες, αυτή τη στιγμή όμως οι ομάδες έχουν προβλήματα που πρέπει να καλύψουν μέχρι 31 Μαρτίου, προβλήματα με την αδειοδότηση. Με τη διακοπή που θα έχουμε ο τηλεοπτικός πάροχος θα βάλει πάλι τις ρήτρες και δεν θα πληρωθούν οι ομάδες για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Έχουμε να καλύψουμε οφειλές προς το δημόσιο, προς τρίτους. Ο κόσμος θα είναι στον αέρα. Μιλώ για όλες τις ομάδες.

Αυτή τη στιγμή έφταιγε η "α" ομάδα, ο "α" πρόεδρος, οι υπόλοιποι τι φταίνε; Και ρωτώ: υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη όλοι; Για μένα υπάρχει αρκεί να εφαρμόζει όλους τους νόμους που έχει θεσπίσει και να είναι αμείλικτη.

Εάν εγώ κάνω κάποιο παράπτωμα που ο νόμος λέει ότι έχω κάποιες κυρώσεις, θα πρέπει να επιβληθεί η τιμωρία μου άμεσα, τάχιστα και χωρίς αναστολή. Η τιμωρία θα έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο, χωρίς παραθυράκια, και να μην κάνει τη διακοπή. Και άλλες φορές έχει διακόψει το πρωτάθλημα, είδατε να γίνεται τίποτα;

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν άριστοι, είχαν υποδειγματική συμπεριφορά. Αυτό αποδεικνύει πως οι κανόνες συνετίζουν τους φιλάθλους. Πρέπει η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη και όχι να διακόπτεται το πρωτάθλημα".

Για την εικόνα που εξέλαβε με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: "Δεν μπορώ να κρίνω το τι θα κάνει άλλος μεγαλομέτοχος. Το έχει δει όλος ο κόσμος τι έχει κάνει ο συγκεκριμένος μεγαλομέτοχος. Εάν κριθεί από τη δικαιοσύνη πως έφταιγε, θα πρέπει να πέσει η τιμωρία εκεί. Εμένα με έχετε δει να μπαίνω με καμία σύριγγα; Και εγώ είμαι πρόεδρος και εγώ είμαι μεγαλομέτοχος. Αν κάνω κάτι θα πρέπει να τιμωρηθώ εγώ, οι υπόλοιπες 15 ομάδες τι φταίνε να τιμωρούνται μέσω της να διακοπής του πρωταθλήματος;".

Για το αν θα βοηθήσει ή όχι το πρωτάθλημα το σπάσιμο της της κεντρικής διαχείρισης: "Έχει ήδη σπάσει η κεντρική διαχείριση. Από τη μία που ομάδα έχει σπάσει την κεντρική διαχείριση έχοντας υπογράψει μόνος του συμβόλαιο και ακολούθησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παύει να υπάρχει κεντρική διαχείριση. Αυτό δεν λέγεται συνεταιρισμός, λέγεται συμβόλαιο των 16 ομάδων".

Για τη φετινή πορεία του Πανιωνίου που διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 5ης θέσης της βαθμολογίας: "Με όλα αυτά που γίνονται, ουδείς μπορεί να ξέρει το αύριό του και σας εξήγησα το γιατί. Εδώ φημολογείται πως θα φύγουμε εκτός Ευρώπης. Εννοείται πως ένα Grexit θα είναι καταστροφικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο διότι όταν οι ομάδες θα ασχολούνται με τον εσωτερικό αθλητισμό και πρωταθλητισμό, για ποιο πράγμα θα αγωνίζονται; Δεν θα υπάρχει κίνητρο, το μόνο κίνητρο που θα υπάρχει είναι το πώς θα φτιάχνουν τα ματς μεταξύ τους. Θα υπάρχει και θέμα με τους παίκτες που θα έρχονται στη χώρα μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK