ΕΠΙΣΗΜΟ: ο Βαλβέρδε νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα!

Από το βράδυ της Δευτέρας ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με τους "μπλαουγκράνα" να ανακοινώνουν με κάθε επισημότητα την πρόσληψή του.

Barcelona's manager Luis Enrique, left smiles beside Athletic Bilbao's manager Ernesto Valverde, during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Jan.5, 2017. FC Barcelona lost the match 2-1. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Barcelona's manager Luis Enrique, left smiles beside Athletic Bilbao's manager Ernesto Valverde, during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Jan.5, 2017. FC Barcelona lost the match 2-1. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του! Ο 53χρονος Ισπανός προπονητής, μετά από μια πετυχημένη 4ετία στην αγαπημένη του Αθλέτικ Μπιλμπάο, ανακοινώθηκε πως θα είναι ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία των "μπλαουγκράνα" με στόχο να τους επαναφέρει στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου και φυσικά της Ευρώπης.

Το συμβόλαιό του είναι διάρκειας δύο ετών, ενώ προβλέπεται και οψιόν ανανέωσης μέχρι το 2020.

Ο "τσιγκούρι" υπήρξε για δύο σεζόν ποδοσφαιριστής της "Μπάρσα", συμπαίκτης με Θουμπιθαρέτα, Χοσέ Μαρία Μπακέρο, Γκάρι Λίνεκερ, Ρόναλντ Κούμαν, Μίκαελ Λάουντρουπ (υπό τον Γιόχαν Κρόιφ), και ξέρει τ' αποδυτήρια του "Καμπ Νόου", αλλά και το πόσα κιλά ζυγίζει η φανέλα του συλλόγου που θα κληθεί να υπηρετήσει.

Ο Γιοζέπ Μαρία Μπερτομέου, εξηγώντας το σκεπτικό της επιλογής, δήλωσε πως " ο Βαλβέρδε έχει την ικανότητα, την κρίση, τη γνώση και την εμπειρία. Προωθεί τους νέους ποδοσφαιριστές, δουλεύει με τον τρόπο της Μπαρτσελόνα".

" Είναι δουλευταράς και θιασώτης της τεχνολογίας αφενός στην προπόνηση αφετέρου στη διαχείριση των αγώνων", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της καταλανικής ομάδας αποθεώνοντας το νέο συνεργάτη του.

Η παρουσίασή του προγραμματίστηκε για την Πέμπτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK