Η Ρεάλ διάλεξε και ανακοίνωσε προπονητή χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι

Όνομα - έκπληξη ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού όλο αυτό το διάστημα ο Χουλέν Λοπετέγι δεν είχε ακουστεί μεταξύ των υποψηφίων.

Spain's head coach Julen Lopetegui, centre, seen during the international friendly soccer match between Russia and Spain in St.Petersburg, Russia, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Χουλέν Λοπετέγι AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Αφότου ο Ζινεντίν Ζιντάν υπέβαλε την παραίτησή του, έκαναν... παρέλαση ουκ ολίγοι υποψήφιοι διάδοχοι για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τον Ποτσετίνο, τον Κλοπ και τον Αλέγκρι μέχρι τον Μίτσελ και τον Γκούτι, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιαζόταν ως το φαβορί.

Ο Χουλέν Λοπετέγι ωστόσο έλειπε απ' αυτές τις λίστες. Φαίνεται πάντως πως οι Μαδριλένοι δούλευαν την περίπτωση του εκλέκτορα της Ισπανίας, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης (και δύο ημέρες πριν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου) έλαβε το χρίσμα. Το συμβόλαιο του είναι διάρκειας τριών ετών, γεγονός που κρύβει εμπιστοσύνη και πίστη σ' ένα φρέσκο πρότζεκτ με τον 51χρονο στο τιμόνι.

Ο Λοπετέγι είναι Βάσκος στην καταγωγή, αλλά ποδοσφαιρικά μεγαλωμένος στη Μαδρίτη, αφού ως ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) είχε πέντε χρόνια, τα τελευταία του, στη Ράγιο Βαγεκάνο, στην οποία δούλεψε επίσης ως προπονητής, προτού εργαστεί στη Ρεάλ Β'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK