Πήρε πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, συνεχίζει σε πάγκο στην Ανδόρα!

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα κρέμασε τα παπούτσια του μετά από 18ετή καριέρα και τώρα θέλει να ανοίξει τα φτερά του ως προπονητής έχοντας ως αφετηρία την... Ανδόρα.

Olympiakos' Javier Saviola from Argentina celebrates after scoring the second goal of his team against PAOK during their Greek League soccer match in the port of Piraeus, near Athens, Sunday, Nov. 10, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Olympiakos' Javier Saviola from Argentina celebrates after scoring the second goal of his team against PAOK during their Greek League soccer match in the port of Piraeus, near Athens, Sunday, Nov. 10, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τη δική του διαδρομή του στα γήπεδα; Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 17 ετών όταν και φόρεσε τη φανέλα της φημισμένης Ρίβερ Πλέιτ ενώ η συνέχεια τον βρήκε να αγωνίζεται κατά σειρά σε Μπαρτσελόνα, Μονακό, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Μάλαγα, Ολυμπιακό και Βερόνα,πριν κλείσει τον κύκλο από εκεί που τον άνοιξε, στην Ρίβερ Πλέιτ.

Πλέον, στα 35 του χρόνια έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια όμως όχι μόνο δεν έχει διάθεση να αποχωριστεί το χορτάρι και την ασπρόμαυρη μπάλα αλλά επέστρεψε με διαφορετική ιδιότητα.

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ανδόρας, ο Αργεντινός πρώην φορ συμφώνησε να εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή στην Enfar Credit Andorra, στο πλευρό του Óscar Sonejee, με τον αποκαλούμενο "κούνελο" των γηπέδων να κάνει ντεμπούτο το περασμένο Σάββατο όταν και έχασε με 3-0 η νέα του ομάδα...

Σταμάτησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και από σήμερα ο Σαβιόλα αναλαμβάνει προπονητής. Έστω και βοηθός... Ο Αργεντινός συμφώνησε με ομάδα της Ανδόρας να εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή.

Όσο για το μεγάλο του στόχο, αυτός δεν είναι άλλος από το να πάρει το αναγκαίο δίπλωμα από την UEFA και να μπορεί να προπονεί ομάδα σε μεγάλη κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK