Πανεπιστήμιο "κατεβάζει ρολά" λόγω... εθνικής Ουρουγουάης!

Οι αγώνες της εθνικής Ουρουγουάης αποτελούν τόσο μεγάλη υπόθεση στη χώρα ώστε να αλλάξει ακόμα και τον τρόπο λειτουργίας Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ!

Uruguay's Luis Suarez celebrates his penalty shot against Uzbekistan during a friendly soccer match in preparation for the 2018 Russia World Cup in Montevideo, Uruguay, Thursday, June 7, 2018. (AP Photo/Matilde Campodonico)
Uruguay's Luis Suarez celebrates his penalty shot against Uzbekistan during a friendly soccer match in preparation for the 2018 Russia World Cup in Montevideo, Uruguay, Thursday, June 7, 2018. (AP Photo/Matilde Campodonico) AP

Από τους σχεδόν 3.500.000 κατοίκους που αριθμεί εν έτει 2018 η Ουρουγουάη, ξέρετε ποιοι αισθάνονται πιο τυχεροί από όλους αυτό το διάστημα που θα παίζει η εθνική ομάδα της χώρας στα γήπεδα της Ρωσίας;

Οι 10.000 σπουδαστές του Καθολικού Πανεπιστήμιου της Ουρουγουάης (Catholic University of Uruguay), με το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίζει καταρχήν και εν συνεχεία να ενημερώνει μέσω επιστολής όλους τους σπουδαστές του, πως δεν θα υπάρχουν μαθήματα και γενικά οποιαδήποτε δραστηριότητα τις ώρες που θα παίζει η "Σελέστε" στο επικείμενο Μουντιάλ.

"Είναι προφανές πως ο αθλητικός γενικότερα και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, είναι ένα στοιχείο που μας ορίζει ως Ουρουγουανούς, και έχει την αρετή να δημιουργεί ένα κοινό αίσθημα ενότητας που είναι σπάνιο στις ημέρες", αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που στάλθηκε στους φοιτητές, η οποία έχει την υπογραφή του αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου, Άλβαρο Πατσέκο.

Ο ίδιος μάλιστα άνθρωπος έδωσε και έναν χιουμοριστικό τόνο στο φινάλε της επιστολής του αφού εκφράζει μέσω αυτής την πεποίθησή του πως η Ουρουγουάη θα φτάσει μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ, σημειώνοντας πως στις 15 Ιουλίου δεν θα υπάρξει αναβολή κάποιου μαθήματος καθώς ο τελικός πέφτει μέρα... Κυριακή!

Σημειώνεται πως το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουρουγουάης είναι το πρώτο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της χώρας και δεύτερο σε οντότητα συνολικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK