Ανδρικό πουκάμισο, αυτό το εντελώς απαραίτητο

Τα μαζέψαμε, τα χωρίσαμε σε κατηγορίες και εξηγήσαμε το γιατί. Ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο

Το ανδρικό πουκάμισο είναι το anchor point της αντρικής γκαρνταρόμπας. Μαζεύεις τα πουκάμισα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε, τα αγοράζεις, και με βάση αυτά διαλέγεις τα υπόλοιπα ξεκινώντας από το παντελόνι. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Χρειάζεται δύο-τρία "καλά" που λέμε για τη δουλειά και τις υποχρεώσεις, τρία-τέσσερα που να ταιριάζουν στη μόδα και στο στιλ σου (π.χ. καρό) και από εκεί και πέρα μερικές επιλογές για ποικιλιά. Τσέκαρε την παρακάτω λίστα, κάτι θα βρεις.

Το μοδάτο

Ναι καλά βλέπουν τα ματάκια σου. Παραλλαγή, απαλλαγή, με λάμδα, χωρίς λάμδα, το καμουφλάζ είναι το print της χρονιάς. Και επειδή είναι της χρονιάς δεν έχει υπέρ του κατά. Το φοράς όταν θες να δείξεις ότι είσαι μέσα στα πράγματα. Και πουθενά αλλού.

 

Ανδρικό πουκάμισο GAS, 52 από 130€ >

 

Τα καρό

Εδώ και μερικά χρόνια είναι της μόδας το καρό. Όχι το ψιλό καρό που βλέπεις στα πιο επίσημα αλλά το χοντροκομμένο που θυμίζει αμερικάνο οδηγό νταλίκας ή σέρφερ στην Καλιφόρνια. Χίψτερ φασούλα δηλαδή. Εδώ παίζουν δύο κατηγορίες γενικά, το κοκκινόμαυρο, το ορίτζιναλ δηλαδή και τα υπόλοιπα

 

Τα κοκκινόμαυρα

Ανδρικό πουκάμισο Franklin & Marshall, 63 από 105€ >

 

Ανδρικό ElevenParis Molok, 57 από 71€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Dickies Sunfield, 53 από 59€ >

 

Και τα υπόλοιπα

Ανδρικό πουκάμισο Converse, 48 από 80€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Vans Alameda, 54 από 67€ >

 

Ανδρικό Celio Carrie, 30€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Funky Buddha, 28 από 43€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Tommy Hilfiger, 70 από 120€  >

 

Ανδρικό πουκάμισο SCOTCH & SODA, 69 από 115€ >

 

Το κλασσικό

Ένα φαρδύ πουκάμισο με σηματάκι είναι κλασσική επιλογή το μεταξύ κοστουμιού και τζιν. Ή ενδιάμεση φάση που λέμε. Εκεί που δεν θες να πας ούτε υπερβολικά καλοντυμένος, ούτε σαν λέτσος. Το καρό του προσθέτει μερικά points επικαιρότητας αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, Μπορεί να είναι και πιο αυστηρό, όπως μονόχρωμο, λεπτή ρίγα, οτιδήποτε. Είπαμε. Σηματάκι.

Ανδρικό πουκάμισο Nautica, 49 από 75€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο GANT, 88 από 135€ >

 

Οι δύσκολες επιλογές

Δύσκολες επιλογές σημαίνει χρώματα και σχέδια σχετικά ασυνήθιστα. Θέλουν καλή γνώση της μόδας και εμπειρία στους συνδυασμούς. Επίσης πρέπει να ξέρεις που το φοράς.

Ανδρικό πουκάμισο SCOTCH & SODA, 39€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Selected Bertram Marine, 51€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο SCOTCH & SODA, 39 από 98€ >

 

Τα τζιν

Τα τζιν είναι φορέθηκε πολύ στα 90s, απολαμβάνει ένα σχετικά επιτυχημένο revival αλλά δεν είναι κάτι που κατατάσσεται στα βασικά. Κάνε τώρα το κέφι σου αν θες απλά μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.

Ανδρικό πουκάμισο Funky Buddha, 28 από 43€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Funky Buddha, 33 από 47€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο G-STAR RAW, 84 από 140€ >

 

Το άσπρο και το μαύρο

Μαύρο και στα δύο χρώματα αφού είναι τα πιο ουδέτερα και συνήθως συνδέονται με άλλες καταστάσεις. Ωστόσο, είναι βασικά. Ενα λευκό θα το βάλεις με ένα κοστούμι. Και ένα μαύρο θα το βάλεις σε ένα μνημόσυνο. Από εκεί και πέρα μόνο περιστάσεις επιλεγμένες πολύ προσεκτικά.

Ανδρικό πουκάμισο SCOTCH & SODA, 55 από 91€ >

 

Ανδρικό πουκάμισο Calvin Klein Jeans 63 από 125€ >