Το αθλητικό ρολόι είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία

Πήγαμε στα μαγαζιά και βρήκαμε το ρολόι του ψαροντουφεκά, του δύτη, του δρομέα, του αθλητή του σ/κ ή αυτού που απλά ενδιαφέρεται για την υγεία του.

Η αλήθεια να λέγεται το αθλητικό ρολόι είναι πολύ δύσκολο να του δώσεις στιλ και να το ταιριάξεις με κάζουαλ ρούχα, είναι μια κατηγορία μόνο του. Είναι ογκώδη, είναι χρωματιστά, είναι περίεργα στο σχήμα. Ταιριάζουν καλύτερα με τα αθλητικά σου. Οπότε, επειδή οι καιροί είναι κιόλας χαλεποί, περιοριζόμαστε στο ένα ρολόι και αυτό είναι αυτό που ταιριάζει με τα ρούχα μας.

Ο αθλητισμός όμως είναι σοβαρή υπόθεση και έχει να κάνει με την υγεία σου και την ικανότητα σου να κάνεις ακόμα περισσότερο αθλητισμός. Γύροι, χρόνοι, αποστάσεις, όλα πρέπει να καταγράφονται για να κάνεις σωστή δουλειά με ασφάλεια.

Με αυτές τις σκέψεις στο νου φτιάξαμε αυτή τη λίστα.

 

Του σοβαρού αθλητή

Ένας υπολογιστής χειρός με έναν αισθητήρα καρδιακών παλμών μετράει ουσιαστικά τα πάντα και κάνει τα πάντα. Φυσικά είναι πιο χρήσιμο σε outdoor τρέξιμο αλλά είναι τόσο ακριβές και ολοκληρωμένο που χρησιμοποιείται παντού.

Garmin Fenix 3 Performance, 499€ >

 

 

Του σοβαρού δύτη

Tα Garmin του νερού (και του αέρα) είναι τα Suunto. Αυτό εδώ είναι, τηρουμένων των αναλόγιων, μια από τις οικονομικές επιλογές για ρολόι ψαροντουφεκά, δύτη κλπ. Σε αυτό βασίζεις τη ζωή και την αποτελεσματικότητα σου στο βυθό άρα τα αξίζει.

Suunto D6i, 839€ >

 

 

Του αθλητή, εργαζόμενου, πατέρα, ήρωα

Suunto M2, 119€ >

Τα βασικά: καρδιακή συχνότητα με ιμάντα στήθους, θερμίδες, ΒΜΙ, χρονόμετρα, timers, laps κοκ. Ποιοτική entry level λύση.

 

 

Του σέρφερ που ακόμα ψάχνει φλουό χρώματα

Ιστορικό από κάθε άποψη, και πάντα μια αξιόπιστη λύση για όλα τα σπορ με τις βασικές λειτουργίες χρονομέτρησης και αδιάβροχο στα 200m

Casio G-Shock, 154 από 181€ >

 

 

Η light εκδοχή

Από τα πιο απλά και κομψά activity tracker. Μετράει τα πάντα με σχετική ακρίβεια και τους χρόνους με απόλυτη ακρίβεια. Το φοράς, περπατάς, κοιμάσαι, κάθεσαι, ανεβαίνεις σκάλες.

MATE® Wearable Smartwatch, 40 από 45€

 

 

Η επιλογή για καλύτερη υγεία

Unisex Calorie Red Case, 10 από 16€

Τα απολύτως βασικά σε απόλυτα βασική τιμή. Ένα ρολόι και ένα καρδιοσυχνόμετρο καρπού.