Σκάνδαλο ντόπινγκ για παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας!

Ο εκ των κορυφαίων μποξέρ του πλανήτη, Σαούλ Αλβάρεζ βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο ντόπινγκ. Στον... αέρα η ρεβάνς εκατομμυρίων κόντρα στον Γκενάντι Γκολόβκιν. Πού ρίχνει τις ευθύνες για το ντοπάρισμα η ομάδα του Μεξικανού.

Σκάνδαλο ντόπινγκ για παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στα λαμπερά σαλόνια της επαγγελματικής πυγμαχίας σε Μεξικό και ΗΠΑ ότι ο Σαούλ Αλβάρεζ, γνωστός και ως "Κανέλο" απέτυχε να περάσει ένα τυπικό ντόπινγκ τεστ που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πριν από αγώνα.

Στις 5 Μάιου, ο κοκκινομάλλης πυγμάχος είναι προγραμματισμένο να παίξει τη ρεβάνς εκατομμυρίων με τον Γκενάντι Γκολόβκιν, ωστόσο από την πλευρά της Αθλητικής Επιτροπής της Νεβάδα τίποτα δεν είναι σίγουρο για το μέλλον του αγώνα, αφού θα πραγματοποιηθεί έρευνα. Εάν δεν γίνει ο αγώνας, τελικά, τότε ο Μεξικανός κινδυνεύει να χάσει κοντά στα 30.000.000 δολάρια και τη φήμη του φυσικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ η ομάδα του 27χρονου μποξέρ υποστηρίζει ότι η ουσία "clenbuterol" βρέθηκε στον οργανισμό του παγκόσμιου πρωταθλητή, εξαιτίας μολυσμένου αγελαδινού κρέατος!

Η θεωρία της "Golden Boy Promotions" στέκει καθώς στο παρελθόν κι άλλοι μαχητές της χώρας έχουν... μπλέξει με την ίδια ουσία και αποδείχθηκε ότι ήταν από το κρέας. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται από τους αθλητές για ρίχνουν το λίπος από το σώμα, κρατώντας την μυική μάζα και εννοείται πως είναι απαγορευμένη.

Photo Credits: AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK