Αυτοκράτορας της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, ταπείνωσε την Προ Ρέκο!

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των εκατομμυρίων οπαδών του νίκησε με 9-7 την πανίσχυρη Προ Ρέκο μέσα στο σπίτι της και κατέκτησε πανάξια την κορυφή της Ευρώπης. ΜVP του συγκλονιστικού τελικού ο Φουντούλης με τέσσερα γκολ, επιστροφή στον ευρωπαϊκό θρόνο για τους Πειραιώτες μετά από 16 χρόνια!

Αυτοκράτορας της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, ταπείνωσε την Προ Ρέκο!

Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα! Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια μετά τον θρίαμβο που είχε πετύχει στην Βουδαπέστη κόντρα στην ουγγρική Χόνβεντ, η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το δεύτερο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της και μάλιστα με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Και αυτό γιατί προκειμένου να γίνει αυτοκράτορας σε όλη την "Γηραιά Ήπειρο" στον 4ο συνολικά ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία του, ταπείνωσε μέσα στο σπίτι της την ιταλική Προ Ρέκο των 8 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και των 13 συμμετοχών σε τελικούς, με το 9-7 να είναι δίκαιο 100%!

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ όμως στην πισίνα έδειξαν πως δεν καταλαβαίνουν ούτε από την έδρα ούτε από το βαρύ όνομα του αντιπάλου τους.

Μπήκαν από την αρχή φορτσάτοι, έπαιξαν άμυνες μέχρι... θανάτου (πολύ κακά ποσοστά ευστοχίας στον παίκτη παραπάνω οι γηπεδούχοι), δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να προηγηθούν ούτε μία φορά στο σκορ (!) και στα τελευταία λεπτά "χτύπησαν" σαν... κόμπρα.

Το 6-6 λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου έγινε... 9-6 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φουντούλη που είχε συνολικά 4 γκολ, με τους Ιταλούς να "τρέχουν" για την ολική ανατροπή αλλά να μην πετυχαίνουν τίποτα περισσότερο από το να πετύχουν ένα γκολ για να διαμορφωθεί το τελικό 9-7.

Φυσικά, αν στην επίθεση κυριάρχησε ο Φουντούλης, στην άμυνα δέσποζε ο εμβληματικός Πάβιτς που έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις και στον τελικό (όπως και στον προημιτελικό και στον ημιτελικό στις προηγούμενες ημέρες), με τον Κροάτη να πιάνει μέχρι και πέναλτι!

Πέρα μάλιστα από το βαρύτιμο τρόπαιο που πήρε με την ομάδα του υπήρχε και μία σπουδαία ανταμοιβή για τον ίδιο αφού πήρε και το βραβείο του MVP στο Final-8 που διεξήχθη στη Γένοβα.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έφτασε απολύτα δίκαια σε έναν ιστορικό θρίαμβο στην Γένοβα, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου (σημειωτέον, το 2002 στο πρώτο Champions League του Ολυμπιακού ήταν βοηθός του Κάσας στον πάγκο) να κλείνει έτσι ονειρεμένα μία μαγική σεζόν που την βρίσκει να πανηγυρίζει το τρεμπλ, με Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

Τα χρυσά γκολ του Ολυμπιακού: Ομπράντοβιτς (1), Μπούσλιε (1), Γούνας (1), Φουντούλης (4), Δερβίσης (1), Γεννηδουνιάς (1)

News 24/7

24MEDIA NETWORK