Στο πρώτο All-Star Game έπαιξε μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο

Το πρώτο All-Star Game είχε Άρη εναντίον All-Stars Α1, είχε κανόνες με επιρροές από το NBA, είχε ένα συνολικό αποτέλεσμα 262 πόντων κι ένα αλησμόνητο ματς.

Στο πρώτο All-Star Game έπαιξε μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο
EUROKINISSI SPORTS

Ήταν 13 Απριλίου 1991, όταν στο 'Αλεξάνδρειο' διοργανώθηκε για πρώτη φορά ένας αγώνας στα πρότυπα των All-Star Game αγώνων του NBA, προς τιμήν του θρυλικού αθλητή του Άρη, Χάρη Παπαγεωργίου.

Οι ανατροπές και οι καινοτομίες όμως δεν έλειψαν. Το μοτίβο 'Έλληνες εναντίον Ξένων' εγκαταλείφθηκε αμέσως και στη θέση του είχαμε μια αναμέτρηση μεταξύ του Άρη και μιας ομάδας επίλεκτων παικτών από όλη την Α1. Η διαδικασία ήταν απλή. Μια ομάδα με μπροστάρηδες τους Φάνη Χριστοδούλου (Πανιώνιος), Παναγιώτη Φασούλα (ΠΑΟΚ), Ντέιβιντ Ίνγκραμ (Ηρακλής), Αντόνιο Ντέιβις (Παναθηναϊκός), Τόμας Τζόρνταν (ΑΕΚ) καλούταν να κερδίσει τον Άρη του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Το ελληνικό πρωτάθλημα στις δόξες του τοποθετούσε τους σταρ 6 πολύ δυνατών ομάδων (αλλά και τον Γκλιν Μπλάκγουελ του Ολυμπιακού) στο ίδιο παρκέ. Ο Άρης κατάφερε να νικήσει τους All-Stars με 133-129, σε έναν αγώνα με το όριο των φάουλ να έχει ανέβει στα 6, με τις επιθέσεις να γίνονται με 'τη μια', με 4 περιόδους και όχι δυο ημίχρονα, στα πρότυπα του NBA δηλαδή.

Διαγωνισμός Τριποντων: Όταν αναστέναξαν τα airball

Στο πρώτο All-Star Game έπαιξε μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο

Γιαννάκης, Ίνγκραμ, Λευτέρης Σούμποτιτς (Άρης), Μπλάκγουελ και Γουέιν Γίαργουντ αναμετρήθηκαν για τη νίκη στο διαγωνισμό τριπόντων, με τον Μπλάκγουελ να νικάει με 9 εύστοχα σουτ (σε 15 μπάλες), ενώ είχαν προηγηθεί 6 σουτ airball από τους Γιαννάκη, Σούμποτιτς και Γιάργουντ.

Διαγωνισμός καρφωμάτων: Η νίκη του 'κοντού'

Ο Ντέιβις, ο Τζον Χάντσον (Σπόρτινγκ), ο Τζον Μπρούγος (Πανιώνιος) προσπάθησαν με κάθε τρόπο να προσφέρουν 'windmill' καρφώματα, στροφές 360 μοιρών στον αέρα και άλλα θεαματικά, αλλά ο rookie -τότε- Βαγγέλης Βουρτζούμης εκτινάχθηκε πάνω από 4 παιδιά και 'επιτέθηκε' στη μπασκέτα, παίρνοντας τη νίκη.

Ο All-Star αγώνας προς τιμήν του Παπαγεωργίου έγινε ένα καλό πρότυπο για το λανσάρισμα της διοργάνωσης του All-Star Game στην Ελλάδα. Το πρώτο επίσημο All-Star Game της Α1 είναι όμως μια άλλη, κινηματογραφικών ταχυτήτων ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK