ΜΠΑΣΚΕΤ

ΗΠΑ-Αργεντινή 96-81

Τον... κακό της δαίμονα "ξόρκισε" η ΗΠΑ στον μικρό τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, επικρατώντας με 96-81 της Αργεντινής. Οι Αμερικανοί κατέκτησαν την τρίτη θέση της διοργάνωσης και παράλληλα το χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας για πρώτη φορά την Αργεντινή στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες.

default image
Τον… κακό της δαίμονα “ξόρκισε” η
ΗΠΑ στον μικρό τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, επικρατώντας με
96-81 της
Αργεντινής. Οι Αμερικανοί κατέκτησαν την τρίτη θέση της διοργάνωσης και παράλληλα το χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας για πρώτη φορά την Αργεντινή στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες.

Η “μπιανκοτσελέστε” ήταν αυτή που τους στέρησε την πρωτιά στους ομίλους στο Μουντομπάσκετ του 2002 και την παρουσία στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η εκδίκηση ήρθε στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μάλιστα σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

Ηγέτης για τους (και πάλι θεαματικούς) Αμερικανούς ο Ντουέιν Γούειντ, ο οποίος σημείωσε 32 πόντους με 10/14 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Ακολούθησε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε είκοσι πόντους, πήρε εννέα ριμπάουντ και μοίρασε εννέα ασίστ. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση, Καρμέλο Αντονι, έμεινε στους 15 πόντους με άσχημα ποσοστά (4/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/6 βολές), τέσσερις περισσότερους από τον Ελτον Μπραντ.

Ωραία όλα αυτά, αλλά σε… λάθος παιχνίδι για το συγκρότημα του Μάικ Σιζέφσκι, το οποίο ύστερα από τον αποκλεισμό από την Εθνική Ελλάδας μία ημέρα νωρίτερα, μπήκε “μουδιασμένο” στο παιχνίδι. Οι Αργεντινοί προσπάθησαν να κάνουν ότι και η Ελλάδα αλλά από την αρχή του αγώνα και έτσι κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο.

Με μπροστάρη τον Σκόλα (συνολικά πέτυχε 19 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής), κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα και να το διατηρήσουν σχεδόν σε όλο το ημίχρονο. Οι Αμερικανοί έκαναν αντεπίθεση στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και από τη στιγμή που πέρασαν μπροστά, δεν κινδύνεψαν. Εξάλλου, ο “αστέρας” των Αργεντινών, Μάνου Τζινόμπιλι, έμεινε μόλις 19 λεπτά στο παρκέ, προλαβαίνοντας πάντως να πετύχει 10 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 21-27, 50-49, 69-62, 96-81

ΗΠΑ: Γουέιντ 32, Τζέιμς 20, Αντονι 15, Μπραντ 13, Χάουαρντ 7, Πολ 4, Χάινριχ 2, Μπατίερ 2, Μπος 1, Μίλερ, Τζόνσον

Αργεντινή: Σκόλα 19, Νοτσιόνι 18, Ντελφίνο 13, Τζινόμπιλι 10, Σάντσες 6, Ομπέρτο 6, Χέρμαν 5, Φερνάντες 2, Βολκοβίσκι 2, Πριγκιόνι


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK