Ζούρος: “Η εθνική να πρωταγωνιστεί” (vid)
Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, την κατάκτηση του "τρεμπλ" με την Ζαλγκίρις και την εθνική ομάδα μίλησε ο Ηλίας Ζούρος.
“Η αλήθεια είναι ότι το 2011 ήταν θα έλεγα πολύ καλό με το θέμα των ομάδων, μια και θεωρώ αρχικά ότι η εθνική ομάδα είναι μία από τις κορυφαίες όχι στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, ενώ η Ζαλγκίρις είναι μεγάλη ομάδα με… πολύ μπάσκετ και είμαστε χαρούμενοι που κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή“, ανέφερε αρχικά ο Ζούρος.
Έπειτα αναφέρθηκε στο δικό του μερίδιο από την πίτα της επιτυχίας, αλλά και στα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσει κατά την διάρκεια των πλέι οφ, ώστε να φτάσει στο πρωτάθλημα. ” Η ομάδα κερδίζει, δεν κερδίζει ο προπονητής και θα πρέπει η ομάδα να βρει την κατάλληλη χημεία για να φτάσει ψηλά”, τόνισε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε: “Το καλό ήταν ότι η ομάδα κατάφερε να βρει ρυνθμό την κατάλληλη στιγμή παρά τις απουσίες. Η απουσία του Πόσιους πριν τους τελικούς ήταν αναπάντεχη και μας ανάγκασε να αλλάξουμε την τακτική του παιχνιδιού μας. Θεωρώ ότι ρίσκο υπάρχει παντού. Στο μπάσκετ ξέρετε ότι δυστυχώς μπορεί να δουλέψεις καλά, αλλά όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Οι τρεις τίτλοι είναι σημαντικοί, ένιωσα μία πολύ μεγάλη ζεστασιά από τον κόσμο που πλησίασε την ομάδα και το χάρηκα πραγματικά πολύ“.
Αναφερόμενος στο λιθουανικό πρωτάθλημα, είπε: ” Θα έλεγα ότι υπάρχουν τέσσερις με πέντε καλές ομάδες που είναι ανταγωνιστικές και ιδιαίτερα εκτός έδρας δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα.
Ξέρετε ότι όλοι οι Λιθουανοί είναι καλοί σουτέρ! Σε σχέση με το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα θα έλεγα. Είναι μία ταχύτητα παραπάνω σε θέματα ρυθμού. Στον τελικούς, βέβαια επειδή τα ματς ήταν συχνά ο ρυθμός έπεφτε γιατί προσπαθούσαμε να επιβάλουμε και την τακτική”.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, απάντησε: ” Για να είμαι ειλικρινής δεν θα έλεγα ότι θα φύγω σύντομα. Το εξωτερικό μου παρέχει την δυνατότητα την συγκεκριμένα χρονική στιγμή να δουλέψω όπως θα ήθελα και από εκεί και πέρα κάποια στιγμή γιατί όχι και σε κάποια ελληνική ομάδα”.
Όσον αφορά στην εθνική ομάδα ανέφερε : ” Εννοείται ότι ξεκίνησα τον σχεδιασμό, μιλάω τακτικά με τους συνεργάτες μου στην Ελλάδα και παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Δεν είναι σωστή στιγμή να μιλήσω με κανέναν αθλητή, καθώς αγωνίζονται στα πλέι οφ. Δεν θα ήθελα να ενοχλήσω κανέναν, περιμένω το τέλος του πρωταθλήματος”.
Ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με κάποιον παίκτη τόνισε: ” Δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Ευελπιστούμε όλοι να είναι καλά στην υγεία τους, να είναι όλοι γεροί και έπειτα να κάνουμε την επιλογή από περισσότερους παίκτες.
Το να συζητήσεις με τους παίκτες είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει είναι, όμως η στιγμή είναι τέτοια που δεν μπορείς να μιλήσεις γιατί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός ήταν μία ομάδα που έπαιξε στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας και είχε πίεση σε μία συγκεκριμένη περίοδο με Μπαρτσελόνα και φάιναλ-φορ. Όταν τελειώσουν, ηρεμήσουν και αποφορτιστούν πιστεύω ότι θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε”.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απουσίας κάποιων παικτών, δήλωσε: ” Εγώ δεν έχω αυτή την στιγμή κανέναν στο μυαλό μου για να σταματάει, δεν έχω μιλήσει με κανέναν παίκτη, όταν μιλήσω θα έχω την άποψη μου”.
Τέλος αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα … ”
Σίγουρα θέλουμε η εθνική ομάδα να πρωταγωνιστεί, γιατί τα προηγούμενα χρόνια έχει καλή πορεία και παρουσία. Για τους παίκτες θα πρέπει πρώτα να δούμε ποιοι δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών. Ευχόμαστε όλοι να τελειώσουν καλά και να είναι χωρίς τραυματισμό, έχοντας το καλύτερο δυνατό ρόστερ”.