O Del Negro αναλαμβάνει τους Bulls
Οι περιπτώσεις των Mike D'Antoni και Doug Collins δεν "προχώρησαν" και έτσι η διοίκηση των Chicago Bulls στράφηκε στη λύση του Vinny Del Negro για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/06).
Ο Del Negro θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον πάγκο ομάδας του ΝΒΑ ως head coach. Πέρυσι κατείχε το πόστο του βοηθού γενικού διευθυντή στους Phoenix Suns και μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Mike D’Antoni ήλπιζε ότι θα είναι ο εκλεκτός. Ομως, το όνομά του δεν βρισκόταν στη λίστα του γενικού διευθυντή των Suns, Steve Kerr ο οποίος προτίμησε τον Terry Porter.
Ετσι ο Del Negro έστρεψε την προσοχή του στους Bulls οι οποίοι δέχθηκαν αρκετές αρνητικές απαντήσεις πριν καταλήξουν στη λύση του 41χρονου Αμερικανού. Είναι γεγονός ότι ο Del Negro πέφτει με την πρώτη στα βαθιά αφού καλείται να επαναφέρει τους Bulls στο δρόμο των επιτυχιών. Η ομάδα του Chicago από τις 49 νίκες πριν από δύο χρόνια, υπέστη τη φετινή σεζόν ισάριθμες ήττες και έμεινε εκτός play-off.
Ο Del Negro, ως παίκτης, αγωνίστηκε για 11 χρόνια στο ΝΒΑ φορώντας τις φανέλες των Kings, Spurs, Bucks, Warriors και Suns. Τις περιόδους 1990-92 και 1998-99 αγωνίστηκε στην Ιταλία για λογαριασμό των Μπενετόν Τρεβίζο και Τιμσίστεμ Μπολόνια, αντίστοιχα.