Τα κέρδη από την πρεμιέρα
Μετά απο 3 χρόνια ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου που είναι και ο βασικός στόχος της ομάδας για την εφετινή περίοδο.
Ο Τζιμπρίλ Σισέ άνοιξε λογαριασμό με το πρώτο γκολ του σε επίσημο παιχνίδι και ο Σεμπαστιάν Λέτο έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή του παρουσία σε ένα ακόμη παιχνίδι και με τα δύο τέρματα που πέτυχε. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά και έδειξε απέναντι στον Εργοτέλη στην Κρήτη ότι μπορεί να “καθαρίσει” τα επικίνδυνα παιχνίδια με τις λεγόμενες μικρές ομάδες, άλλωστε σε αυτά τα παιχνίδια έχασε τον περσινό τίτλο.
Ένα ακόμη στοιχείο είναι η απόφαση του Χενκ Τεν Κάτε να παίζει επιθετικά η ομάδα του, ο Ολλανδός τεχνικός την παρέταξε με σύστημα 4-2-3-1 βάζοντας τον Καραγκούνη ως δεύτερο αμυντικό μέσο δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και χρησιμοποίησε επιτέλους τον Χριστοδουλόπουλο στη φυσική του θέση, πίσω από τον επιθετικό (ο νεαρός παίκτης έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά εφέτος). Οι “πράσινοι” είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι τους, δημιούργησαν φάσεις και μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη στον αγώνα. Το γρήγορο γκολ του Σισέ (αυτά τα γκολ έλειπαν από το “τριφύλλι”) απελευθέρωσε την ομάδα και έφτασε άνετα στο 0-3. Το συγκεκριμένο σύστημα με τον Καραγκούνη στον άξονα ως δεύτερο αμυντικό μέσο θα το δούμε σε πολλά παιχνίδια κατά την εφετινή περίοδο.
Πέρα από τους σκόρερ Σισέ και Λέτο, θα πρέπει να σταθούμε στην επανεμφάνιση του Δάρλα με την “πράσινη” φανέλα, αν και δεν ξεκίνησε καλά, ανέβηκε στη συνέχεια και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο Μπιέρσμιρ “χαραμίστηκε” και πάλι σε θέση δεξιού μπακ και ο Σουηδός που δείχνει καλά στοιχεία, πρέπει να αγωνιστεί στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας και η δίοικηση να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακραίου αμυντικού, καθώς θα επαναλάνω ότι η χρονιά δεν βγαίνει μόνο με τον Μουν. Ο Τεν Κάτε εμπιστεύτηκε την γνωστή συνταγή με τους Βύντρα-Σαριέγκι για το κέντρο της άμυνας, οι δύο παίκτες πήγαν καλά σε γενικές γραμμές, ωστόσο η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να προβληματίζει αφού δημιούργησε αρκετές φάσεις ο Εργοτέλης.
Ο Σπυρόπουλος επέστρεψε στην ομάδα μετά τη “συγγνώμη” και αυτό το επεισόδιο με τον Τεν Κάτε που αναστάτωσε την Παιανία την περασμένη Πέμπτη, ανήκει στο παρελθόν και ο Παναθηναϊκός με καλή ψυχολογία μετά και από τη νίκη του Σαββάτου, πάει στην Ισπανία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στην Ατλέτικο. Το 2-3 δεν αφήνει πολλά περιθώρεια και οι “πράσινοι” θα πρέπει να τα δώσουν όλα στη Μαδρίτη,ώστε στη χειρότερη περίπτωση να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι το Τσάμπιονς Λίγκ. Ο κόσμος αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών στο πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο και περιμένει μία ακόμη καλή εμφάνιση στον δεύτερο αγώνα, ενώ αυτό που απαιτεί δεν είναι η πρόκριση, αλλά η κατάκτηση του τίτλου.