Αλεξανδρής: “Ανοίγει ο δρόμος για τους Έλληνες τεχνικούς”
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Ελλήνων τεχνικών που τα τελευταία χρόνια βγάζουν το ψωμί τους στο εξωτερικό. Μάλιστα υποστηρίζει ότι "με τα αποτελέσματα που φέρνουν, θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλους".
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιορδανίας, με δηλώσεις του στην “ΟΠΑΠ TV”, αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη πρόκληση της καριέρας του, την εθνική και τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται στο εξωτερικό, ενώ εξήγησε για ποιους λόγους επέλεξε το Καρπενήσι ως τόπο προετοιμασίας της ομάδας του.
Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε:
Για την εθνική ομάδα
“Αισθάνομαι λίγο αμήχανα γιατί έχω παίξει στην εθνική ομάδα της Ελλάδας 13 χρόνια και τώρα καλούμαι να εκπροσωπήσω μία άλλη εθνική. Είναι λίγο παράξενο αλλά και φυσιολογικό”.
Για τα προβλήματα
“Είναι λίγο το θέμα της επικοινωνίας διότι δεν μιλώ καλά τα αγγλικά αλλά και κάποια παιδιά της ομάδας δεν γνωρίζουν την γλώσσα. Υπάρχει, ωστόσο, πολύ μεγάλη διάθεση από όλους να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, σκέφτονται πολύ διαφορετικά σε σχέση με εμάς, έχουν προγραμματισμό, οργάνωση και πιστεύω ότι στο τέλος τόσο η ομάδα όσο και το μπάσκετ στην Ιορδανία θα πάνε πολύ ψηλά”.
Για τους στόχους της εθνικής Ιορδανίας
“Στις δύο τελευταίες διοργανώσεις η εθνική βγήκε 3η και 2η στην Ασία. Το υλικό που έφερε αυτές τις επιτυχίες δεν παίζει πλέον για διαφόρους λόγους. Είμαστε μία νέα ομάδα και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να πετύχουμε ανάλογους στόχους. Πιστεύω ότι έχουν το ταλέντο για να πετύχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα”.
Για την προσθήκη ενός Αμερικανού
“Όλες οι εθνικές ομάδες έχουν από έναν Αμερικανό. Είχαμε τον Ρασάρντ Ράιτ, ο οποίος είχε παίξει πρόσφατα στον ΠΑΟΚ, αλλά κοιτάμε να βρούμε μία άλλη λύση. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιους Αμερικανούς”.
Για τους αντιπάλους
“Έχουμε δει τους αντιπάλους μας, τους γνωρίζουμε αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε και δια ζώσης στα προσεχή τουρνουά”.
Για τους Έλληνες προπονητές σε εθνικές ομάδες
“Είναι ήδη γεγονός. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι αντίπαλός μας με την εθνική Κίνας, ο Φώτης Κατσικάρης είναι στην εθνική Ρωσίας. Γίνεται ένα άνοιγμα από τους Έλληνες τεχνικούς.
Τα τελευταία χρόνια επειδή υπήρχε κορεσμός μετά από 24 χρόνια στην Α1 και λόγω της κρίσης, κοίταξα στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι με τα αποτελέσματα που φέρνουν οι Έλληνες προπονητές θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλους”.
Για την επιλογή του Καρπενησίου ως τόπο προετοιμασίας της εθνικής Ιορδανίας
“Δεν μου χαλάνε το χατίρι, είναι άνθρωποι με κατανόηση. Είχαμε πολλές επιλογές αλλά ήθελα σε αυτή την περίοδο κρίσης να συμβάλω κι εγώ με τις δυνατότητες που έχω. Να φέρω 25 άτομα, να τα προετοιμάσω εδώ και κάποια χρήματα να μείνουν στην πατρίδα μας”.
Για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή μίλησε και ο Ζουχάιρ Νασάρ μέλος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ιορδανίας, αρμόδιος για την εθνική ομάδα
“Καταρχάς είμαστε υπερήφανοι που έχουμε μαζί μας τον κόουτς Αλεξανδρή. Ελπίζουμε ότι θα είναι μία επιτυχημένη σχέση. Εξετάσαμε πολλά βιογραφικά προπονητών κι επιλέξαμε τον κόουτς διότι έχει εμπειρία, πολύ καλό όνομα και σημαντικά επιτεύγματα.
Η συνεργασία μας μαζί του έως τώρα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι παίκτες βελτιώνονται, τους αρέσει το στυλ του, το οποίο βρίσκεται κοντά στο δικό μας στυλ μπάσκετ στην Ιορδανία. Δουλεύουν σκληρά κι ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας”.