ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιναμό Κιέβου-Στεάουα Βουκουρεστίου 1-4

Μία εντυπωσιακή νίκη με 4-1 πήρε η Στεάουα Βουκουρεστίου μέσα στο Κίεβο επί της Ντιναμό, στην επανεμφάνισή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δέκα χρόνια. Οι Ρουμάνοι ήταν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους και παρά την πίεση των Ουκρανών, κατάφεραν να πάρουν το "τρίποντο" που θα τους βοηθήσει ακόμα και για την πρόκριση στη συνέχεια του πέμπτου ομίλου.

default image

Μία εντυπωσιακή νίκη με 4-1 πήρε η Στεάουα Βουκουρεστίου μέσα στο Κίεβο επί της Ντιναμό, στην επανεμφάνισή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δέκα χρόνια. Οι Ρουμάνοι ήταν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους και παρά την πίεση των Ουκρανών, κατάφεραν να πάρουν το “τρίποντο” που θα τους βοηθήσει ακόμα και για την πρόκρισηστη συνέχεια του πέμπτου ομίλου.


Το παιχνίδι άρχισε με γκολ, αφού η Στεάουα Βουκουρεστίου έδειξε από νωρίς τις “άγριες” διαθέσεις της. Ο Βασίλικα Κριστοτσέα εκτέλεσε το κόρνερ στο 3’ και ο αφύλακτος αμυντικός Σορίν Γκιονέα με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το γκολ αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, οι οποίοι προέβησαν σε ορισμένα σκληρά φάουλ στη συνέχεια.

Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη στο παιχνίδι, όταν στο 16’, μετά από ένα-δύο με τον Ρινκόν, πέτυχε το εικοστό του τέρμα στη διοργάνωση. Στο 24’, οι Ρουμάνοι απάντησαν στα γκολμε την κεφαλιά-“ψαράκι” του Μπαντέα. Η Ντιναμό πίεσε και έκλεισε στην περιοχή της την Στεάουα, χάνοντας ευκαιρίες, αλλά ένα φάουλ στο 43’ του πρώτου σκόρερ στη Ρουμανία, Νικολάε Ντίκα, διαμόρφωσε το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ανατόλι Ντεμιανένκο, δίχως περιθώρια, βγήκε στην επίθεση, αλλά ο τερματοφύλακας των Ρουμάνων, Κάρλος Φερνάντες, και η αστοχία των γηπεδούχων, στάθηκαν ανυπέρβλητοι παράγοντες για την Ντιναμό. Επιβεβαιώνοντας το νόμο του ποδοσφαίρου, ο Ντίκα πέτυχε το τέταρτο γκολ της Στεάουα στο 79’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενουμένων.

Διαιτητής: Πολ Αλέρτ (Βέλγιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK