Δεν ενδιαφέρεται για επιστροφή η Bridgestone
Η Bridgestone έγινε η τελευταία κατασκευάστρια ελαστικών που σνομπάρει το πρωτάθλημα της Formula 1, ανακοινώνοντας ότι δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει άμεσα στον χώρο.
Το τρέχον συμβόλαιο της Pirelli ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν και παρότι η ιταλική εταιρία έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στο άθλημα, ακόμα δεν έχει υπογραφεί η ανανέωση.
Η Bridgestone προμήθευε την Formula 1 με ελαστικά από το 1997 μέχρι και το 2010, αλλά οι Ιάπωνες δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό του 2014.
“Δεν έχουμε επίκαιρα πλάνα για να επιστρέψουμε στην Formula 1. Από τη συμμετοχή μας στο άθλημα, η Bridgestone σημείωσε αξιόλογη βελτίωση στο brand της στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Την ίδια στιγμή, πέτυχε στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών για το υλικό, τον σχεδιασμό και την προσομίωση των ελαστικών της F1 στην ανάπτυξη των ελαστικών επιβατηγών οχημάτων. Μπορούμε να πούμε ότι η συμμετοχή της Bridgestone στην F1 επί 14 χρόνια ήταν πολύ σημαντική”, δήλωσε στο “Autosport” εκπρόσωπος της εταιρίας.
“Υπό το παρόν επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο μεταβάλλεται διαρκώς, η Bridgestone εστιάζει στην ανάγκη ανακατεύθυνσης των πηγών της προς περαιτέρω εντατική ανάπτυξη αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών και των στρατηγικών προϊόντων της και αποφάσισε να μην επιστρέψει σε μία νέα συνεργασία προμήθειας ελαστικών, μετά από την ολοκλήρωση του συμβολαίου στο τέλος του 2010”.