Έτρεξε και νίκησε εύκολα τη Βουλγαρία
Ελεύθερο μπάσκετ απέναντι έναν αντίπαλο που μετά την αποχώρηση του Τζάαμπερ δεν πρόκειται να διεκδικήσει πολλά στο Ευρωμπάσκετ έπαιξε στο πρώτο φιλικό που έδωσε επί σλοβένικου εδάφους η εθνική ομάδα επικρατώντας 100-73 της Βουλγαρίας.
Γιάννη Καλαμπόκη, ο οποίος ανταπεξήλθε ικανοποιητικά στη θέση “3”. Ήταν εκείνος που έδωσε λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης του Γκέρσον, ενώ βοήθησε πολύ και στην άμυνα. Μετά το 20-25 του 10′ και το 35-35 στο 17′, η “επίσημη αγαπημένη” έβαλε το πόδι στον γκάζι και παίρνοντας σκορ από έντεκα παίκτες έφτασε με άνεση και στιλ στην επικράτηση.
” Είμαι ευχαριστημένος και για τα 40 λεπτά για την επίθεση, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο για την άμυνα, καθώς δεν ξεκινήσαμε καλά και δεν παίξαμε καλά στον τομέα αυτόν στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Βελτιωθήκαμε όμως πολύ από ένα σημείο και μετά και επιβάλλαμε την κυριαρχία μας.
Ξέραμε ότι απέναντι στη Βουλγαρία θα αντιμετωπίσουμε άμυνες ζώνης και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Ήταν κάτι που λειτούργησε όπως το σχεδιάζαμε και κάναμε τα σωστά πράγματα. Είναι κάτι που αποτυπώνεται και στο σκορ, καθώς φτάσαμε τους 100 πόντους. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα που είχαμε με τους τρεις γκαρντ στο παρκέ. Η ομάδα λειτούργησε πολύ σωστά με αυτό το σχήμα
“,δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 45-40, 72-58, 100-73
Ελλάδα: Περπέρογλου 2, Σπανούλης 11, Ζήσης 9, Καλάθης 4 (3 ασ), Κουφός 6, Καλαμπόκης 12 (5ρ), Σχορτσανίτης 12 (6ρ), Πρίντεζης 12, Μπουρούσης 17 (3κ, 8ρ), Παπανικολάου 5, Φώτσης 12 (4ρ)
Βουλγαρία: Βιντένοφ 17, Ρόουλαντ 8, Στόικοφ 11, Ιβανόφ 13, Κοστόφ, Κ. Ιβανόφ 11, Εφθίμοφ 5, Αβράμοφ, Γκεοργκίεφ 2, Μλαντένοφ 3, Σλαβέικοφ 2, Αγγέλοφ 1