ΣΠΟΡ

“Μαγικό” διπλό ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα!

Όσο «ξεγραμμένος» θεωρούταν ο ΠΑΟΚ στην ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, άλλο τόσο υπολογίσιμος έγινε μετά την πρώτη συνάντηση τους την Τρίτη (17/04) στο κλειστό της Γλυφάδας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, φτάνοντας δικαιότατα στο μεγάλο διπλό-έκπληξη με 3-1 σετ επί του κατόχου του τίτλου, που βρέθηκε σε κακή μέρα.

“Μαγικό” διπλό ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα!

Όσο «ξεγραμμένος» θεωρούταν ο ΠΑΟΚ στην ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, άλλο τόσο υπολογίσιμος έγινε μετά την πρώτη συνάντηση τους την Τρίτη (17/04) στο κλειστό της Γλυφάδας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, φτάνοντας δικαιότατα στο μεγάλο διπλό-έκπληξη με 3-1 σετ επί του κατόχου του τίτλου, που βρέθηκε σε κακή μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2005 και επτά σερί αρνητικά αποτελέσματα που οι Θεσσαλονικείς πανηγυρίζουν νίκη επί των «πρασίνων» και μάλιστα όπως τότε, έτσι και τώρα εκτός έδρας. Με το «σπάσιμο» της έδρας, ο ΠΑΟΚ απέκτησε το πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό, που κρίνεται στις τρεις νίκες, και πλέον περιμένει την Παρασκευή (20/04) τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία.


Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πρώτο σετ. Με τους Καρυπίδη και Σέφτικ να μπαίνουν «ζεστοί», οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν με 16-12. Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην υποδοχή τους και χωρίς να έχουν βρει ρυθμό, οι «πράσινοι», που είχαν σε θέση λίμπερο τον Μπάεφ αντί του Στεφάνου, που έχει υποστεί διάταση μέσου γλουτιαίου, δεν έδειχναν ικανοί να ανακόψουν τη φόρα του αντιπάλου τους και να ανατρέψουν την κατάσταση. Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 24-17 και μετά από πέντε χαμένα σετ μπολ έγραψε το 25-22.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά-σιγά να συνέρχεται και να μπαίνει στο κλίμα του αγώνα. Μετά το 9-9 πήρε τα ηνία με τον Ντάντε να τον καθοδηγεί με 15-10. Απ’ τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» φαίνονταν…εκτός τόπου και χρόνου, οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το πάνω χέρι και να γράψουν με συνοπτικές διαδικασίες το 25-16.

Στο τρίτο σετ οι ρόλοι άλλαξαν και πάλι. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πιάνοντας ξανά υψηλή απόδοση και εκμεταλλευόμενος πλήρως την μέτρια εμφάνιση του αντιπάλου του, επέβαλλε τον ρυθμό του, ξεφεύγοντας με 12-6. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι με τους Θεσσαλονικείς να μην πτοούνται από τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων και να γράφουν το 25-23.

Το τέταρτο σετ ήταν «όλα τα λεφτά» της αναμέτρησης. Από την αρχή του οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασιστικά, ο μεν Παναθηναϊκός για να σώσει την παρτίδα, ο δε ΠΑΟΚ για να τελειώσει το ματς. Πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, αφού κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να κρατήσει την διαφορά ως και δύο πόντων που έπαιρνε ανά διαστήματα. Έτσι έφτασαν ως το 23-23 με το σετ από εκεί και πέρα να μετατρέπεται σε…ακατάλληλο για καρδιακούς. Μετά από αρκετά χαμένα σετ μπολ και από τις δύο πλευρές ο «δικέφαλος» ολοκλήρωσε τη σπουδαία επιτυχία του με 34-32 χάρη σε ένα λάθος του Ντάντε (το σερβίς του πήγε στο φιλέ) και ένα μπλοκ του Καρυπίδη.

Τα σετ: 22-25, 25-16, 23-25, 32-34.

Παναθηναϊκός:Ανδρεάδης 10, Μαρσέλο 1, Γκόμεζ 25, Πανταλέων 11, Λάππας 13, Ντάντε 11, Μπάεφ (λ-60%), Προύσαλης, Αγκάμεζ 3.
ΠΑΟΚ: Αρμενάκης 20, Καρυπίδης 23, Χάνσεν 5, Κυριαζής 14, Σέφτικ 9, Καραγιάννης 7, Μπαμπαλιούτας (λ-79%), Χαριτωνίδης, Τζελάτης, Ωρολογάς, Ντίνας.


Φρανσίσκο Ντος Σάντος:Είχαμε πολύ κακή υποδοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό μας δυσκόλεψε στο να παίξουμε γρήγορα, χάνοντας έτσι το βασικό μας προτέρημα που είναι η ταχύτητα. Πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε έχοντας στο νου καταστάσεις σαν τη σημερινή, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμα και όταν δεν έχουμε καλή υποδοχή. Την Παρασκευή ουσιαστικά θα πρέπει να το έχουμε διορθώσει. Δεν πιστεύω ότι επηρεαστήκαμε από την κόπωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να γυρίσει ο λίμπερο μας ώστε να κερδίσουμε έναν επιθετικό παίκτη όπως ο Μπάεφ. Αυτό θα είναι κάτι που θα μας δώσει περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Σήμερα για παράδειγμα, υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε κάποια επιπλέον επιλογή στην επίθεση και ειδικά έναν παίκτη σαν τον Μπάεφ που παίζει γρήγορα, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Με την προσθήκη του Στεφάνου θα βελτιώσουμε ταυτόχρονα την υποδοχή και το ρυθμό μας

Γιάννης Μέλκας:Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια και έδωσαν όλο τους τον εαυτό. Είχαν καρδιά, πάθος και ψυχή. Σε αυτούς αξίζουν τα μπράβο. Κερδίσαμε μια ομάδα η οποία είναι η καλύτερη τα δυο τελευταία χρόνια. Για πρώτη φορά ύστερα από 21 νικηφόρους αγώνες, χάνει ο Παναθηναϊκός. Πάντως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Παραμένουμε προσγειωμένοι. Πιστεύω πως το παιχνίδι της Παρασκευής είναι το πλέον καθοριστικό για όλους μας. Για την ομάδα, για εμάς, αλλά και για τον κόσμο μας. Έχω τη εντύπωση πως πρέπει να μας στηρίξουν όπως και στο ματς με τον Άρη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η σειρά είναι ανοιχτή για όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ