ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-0 (video)

Αλλάζοντας το σχήμα του από 4-5-1 σε 4-4-2, στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για τη φετινή χρονιά, επικρατώντας με 3-0 του Λεβαδειακού. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φιλομένο, σκόραρε για πρώτη φορά ο Κουτσιανικούλης. Για το 0-0 πήγε ο Λεβαδειακός, αλλά τα έχασε όλα σε ένα τρίλεπτο.

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-0 (video)
Εικόνα του αγώνα



Ο Φερνάντο Σάντος αντιμετώπιζε την απουσία επτά παικτών, με τελευταία αυτή του Γκαρσία, ο οποίος δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παίξει ο
Αμπουμπακαρί στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ στην αρχικά 11άδαήταν καιο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας οι Βοιωτοί είχαν στη διάθεση τους τον Κόλτζο, ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Παράλληλα, ο Μπάρκογλου μετατέθηκε στην κορυφή της επίθεσης και έμεινε εκτός ο Μπούσι.

Ο αποκλεισμός από τη Χέρενφεν είχε αντίκτυπο στην εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Αργό τέμπο, γεμίσματα προς την περιοχή και γενικά ένας τρόπος παιχνιδιού που εξυπηρετούσε τον αντίπαλο του. Αν εξαιρέσεις κανείς μία κεφαλιά του Μαλεζά και ένα σουτ του Βιεϊρίνια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ένα ήσυχο ημίχρονο και το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.

Οι παίκτες του Βούκοτιτς έκαναν, κατά το ήμισυ, το έργο τους, αφού επιθετικά δεν απείλησαν, ωστόσο αυτό τους αρκούσε για τα πρώτα 45’ της αναμέτρησης.

Το φιλμ του αγώνα

16′: Κόρνερ του Βιεϊρίνια, κεφαλιά του Μαλεζά από τη μικρή περιοχή καταλήγει έξω.

37′: Καλό σουτ του Βεϊρίνια η μπάλα έξω.

47′: Σέντρα του Ναπολεόνι ο Μπάρκογλου πιάνει αέρα από τη μικρή περιοχή.

49′: Κεφαλιά του Μπιζέρα η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50′: Σουτ του Κουτσιανικούλη από το ύψος της περιοχής καταλήγει άουτ.

52′: Πάσα του Φιλομένο στον Μουσλίμοβιτς ο Μπλάζιτς έπεσε στα πόδια του και τον πρόλαβε.

58′: Τετ α τετ για τον Μουσλίμοβιτς. ο Βόσνιος σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Μπλάζιτς.

62′:Αντεπίθεση για τονΠΑΟΚ,οΒιεϊρίνια βγάζει τετ α τετ τον Κουτσιανικούλη, οποίος κερδίζει οριακά το οφσάιντ, ο Μπλάζιτς τον κερδίζει, αλλά ο Πορτογάλος ακολουθεί και κάνει το 1-0.

65′: Πάσα του Κουτσιανικούλη στον Φιλομένο, ο Αργεντινός βλέπει τον Μπλάζιτς εκτός εστίας και με εξαιρετικό τρόπο κάνει το 2-0.

71′: Σέντρα Σερζίνιο ο Μπάρκογλου κάνει την κεφαλιά, η οποία βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

73′: Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή.

76′: Ο Μπούσι μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει, αλλά ο Χαλκιάς πέφτει και απομακρύνει.

Η αλλαγή του Λούσιο Φιλόμενο έμελλε να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει στην παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο
Αργεντινόςπαρείχε στήριγμα στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να απειλούν, αφού πρώτα ο Μπάργογλου βρήκε αέρα από τη μικρή περιοχή και δεν μπόρεσε να δώσει την πρωτοπορία στην ομάδα του.

Η επιθετική αφλογιστία του Μουσλίμοβιτς συνεχίστηκε και σ’ αυτό τον αγώνα, αφού στο 52’ ο Μπλάζιτς κέρδισε τον Βόσνιο και έξι λεπτά μετά το πλασέ του κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τον Δικέφαλο, ο οποίος τελείωσε την υπόθεση νίκη μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Στο 62’ οι Κουτσιανικούλης και Βιεϊρίνια βγήκαν με δύο αμυντικούς των Βοιωτών, ο Έλληνας χαφ κέρδισε οριακά το οφσάιντ, ωστόσο έχασε το τετ α τετ, με τον Πορτογάλο να ακολουθεί και να σκοράρει στην άδεια εστία. Μετά από συμπλήρωση τριών λεπτών ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη τροφοδότησε τον Φιλομένο και ο Αργεντινός «κλείδωσε» το τρίποντο με ένα εξαιρετικό πλασέ πάνω από τον Μπλάζιτς.

Τα «σύννεφα» που είχαν μαζευτεί στην Τούμπα έφυγαν οριστικά και δεν επανήλθαν ακόμα και όταν ο Μπάρκογλου σημάδεψε το δοκάρι του Χαλκιά στο 72’. Άλλωστε, τρία λεπτά μετά ο Κουτσιανικούλης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας και το γιορτινό κλίμα συνεχίστηκε στις κερκίδες της Τούμπας.

Όπως εξελίχθηκε το δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έφθασε τελικά σε μία άνετη νίκη, ενώ ο αντίπαλος του έμεινε με την προσπάθεια των πρώτων 45’.

Κλειδί του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα γκολ για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Εν τέλει, κατάφερε να σκοράρει δις μέσα σε ένα τρίλεπτο και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά βέβαια χάρις στην είσοδο του Φιλομένο και την αφύπνιση των Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια, οι οποίοι στο πρώτο μέρος μπλέκονταν ο ένας στα πόδια του άλλου.

MVP

Ο Λούσιο Φιλομένο έδωσε την ενέργεια που έλειπε από την επίθεση του ΠΑΟΚ. Άνοιξε χώρους, προσπάθησε να αξιοποιήσει τον Μουσλίμοβιτς και τελικά πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 65’, με το οποίο η ομάδα του εξασφάλισε το τρίποντο. Ο Αργεντινός έστειλε το μήνυμα του στον Φερνάντο Σάντος.

Αδύναμος κρίκος

Τον συγκεκριμένο τίτλο τον κερδίζει επάξια ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν απογοητευτικοί και έδειξαν στον Σάντος ότι ίσως πρέπει να αναθεωρήσει την άποψη για σχήμα 4-5-1, ειδικότερα με υποδεέστερες ομάδες. Οι απουσίες είναι ένα ελαφρυντικό για τον δικέφαλο, αλλά το ρόστερ απέδειξε ότι υπάρχουν αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις.


Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)


Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Νικολακόπουλος (Αθηνών)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK