ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρης-ΑΕΛ 1-1 (videos)

Αγγιξε τη νίκη η ΑΕΛ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον κουρασμένο Αρη. Προηγήθηκαν με τον Λαζαρίδη οι "κίτρινοι", ισοφάρισαν με τον Μακίνουα οι Θεσσαλοί και έχασαν ευκαιρία για το "διπλό".

Αρης-ΑΕΛ 1-1 (videos)
Η εικόνα του αγώνα:

Στον κάλαθο των αχρήστων πετάμε το πρώτο μέρος στο Κλεάνθης Βικελίδης όχι λόγω ρυθμού αλλά λόγω φάσεων οι οποίες ήταν είδος προς εξαφάνιση. Βλέπετε, η ΑΕΛ παρατάχθηκε με σφιχτή άμυνα δυσκολεύοντας τον Αρη, ο οποίος είχε τον έλεγχο αλλά αδυνατούσε να βρει τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Αμπάρη.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων (η οποία προερχόταν κυρίως από τις πτέρυγες) αναχαιτιζόταν από τους αντίπαλους αμυντικούς, προκαλώντας την αντίδραση του Κούπερ κυρίως για τον ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

Η μοναδική φάση που αξίζει να καταγράψουμε στα άνοστα πρώτα 45 λεπτά ήταν αυτή του 27′ όταν ο Ρουίς λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει, αλλά ο Χουάνμα (ο Σηφάκης δεν έπαιξε λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού της τελευταίας στιγμής) έδιωξε ενστικτωδώς.

Αντίθετα με το πρώτο μέρος στο δεύτερο το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και αν μη τι άλλο ευκαιρίες. Η κλασσικότερη ήταν αυτή της Λάρισας με τον Ιγκλέσιας να σουτάρει απελπιστικά άουτ φάτσα με το τέρμα. Κόντρα στη ροή του ματς ο Αρης προηγήθηκε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό όταν ο Λαζαρίδης κέρδισε την εναέρια μονομαχία στην περιοχή της ΑΕΛ -μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο- και άνοιξε το σκορ.

Άμεση αθλητική ενημέρωση όπου και αν βρίσκεστε μέσω του
επίσημου twitter του
contra.gr.

Οι Θεσσαλοί δεν το έβαλαν κάτω -όπως ίσως θα περίμεναν πολλοί- και με τη βοήθεια του πάγκου (ο Γιάννης Παπακώστας φόρτωσε την επίθεση) βγήκαν μπροστά και αναζήτησαν την ισοφάριση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να την πετύχουν. Τελικά τα κατάφεραν στο 76′ με τον Μακίνουα, ο οποίος 13 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς χάρισε στην ομάδα του το χρυσό γκολ.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αποζημίωσαν όσους είδαν το κακό πρώτο ημίχρονο. Η μπάλα πάνω-κάτω, ο ρυθμός ανεξάντλητος και οι ευκαιρίες αρκετές. Σημαντικότερες αυτές της ΑΕΛ, η οποία είδε -μεταξύ άλλων- τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι στο 88ο λεπτό σε κεφαλιά του Κουζέν.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Αρης άντεξε ένα ημίχρονο. Φάνηκε κουρασμένος μετά την προσπάθεια στο Λεβερκούζεν και δεν είχε το καθαρό μυαλό να κρατήσει το υπέρ του 1-0. Αυτό είδε ο Παπακώστας και χτύπησε το ματς γεμίζοντας την επίθεση της Λάρισας.

Ο αδύναμος κρίκος:

Σε αντίθεση με άλλα ματς τα “κλειδιά” του Αρη (βλέπε Κάλβο, Κόκε, Χαβίτο) δεν έβγαλαν στο γήπεδο αυτά που περίμεναν ο Κούπερ και οι φίλαθλοι.

MVP:

Ο Γιάννης Παπακώστας έβγαλε όλα τα όπλα από τη φαρέτρα μετά το 1-0 του Αρη και λίγο έλειψε να φύγει με το διπλό. Δικαιώθηκε με τις αλλαγές του και την τακτική που ακολούθησε μετά το 60′.

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

16ο λεπτό: Σουτ του Κανόμπιο με το αριστερά αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

27ο λεπτό: Μετά από εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΛ, ο Ρουίς στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα προς την εστία του Αρη, ο Χουάνμα όμως έδιωξε ενστικτωδώς.

47o λεπτό: Κλασική ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Ιγκλέσιας εξ επαφής να σουτάρει απελπιστικά άουτ!

54ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Λαζαρίδης με κεφαλιά “σκοτώνει” την άμυνα της ΑΕΛ και ανοίγει το σκορ για τον Αρη!

60ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Σίμιτς η μπάλα ελάχιστα άουτ.

76o λεπτό: ΓΚΟΛ! Σουτ του Κουζέν ο Χουάνμα έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μετίν, ο οποίος τη γύρισε για τον Μακίνουα και αυτός σούταρε από κοντά για το 1-1!

78o λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ο Αμπάρης διώχνει με δυσκολία.

80ο λεπτό: Βολέ του Μετίν έπεσε και μπλόκαρε ο Χουάνμα.

84ο λεπτό: Σπουδαία ευκαιρία για τον Αρη με τον Τσεσνάουσκις, ο οποίος πλάσαρε εξ επαφής στην κίνηση άουτ!

88o λεπτό: Η σέντρα από τον Κατσιαρό και η κεφαλιά του Κουζέν, η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χουάνμα.

89ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Η σέντρα του Κατσιαρού και το πλασέ σε πρώτο χρόνο του Μακίνουα η μπάλα άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
BOHΘΟΙ: Δ.ΤΑΤΣΗΣ, Ι.ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK