ΣΠΟΡ

“Αυτήν την Εθνική θέλουμε”

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επιστροφή της αποστολής της Εθνικής βόλεϊ ανδρών, παρά τον αποκλεισμό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο "χρυσό" σετ με αντίπαλο το Βέλγιο.

“Αυτήν την Εθνική θέλουμε”

Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραΐτης, για να υποδεχτεί συμβολικά τους διεθνείς και τους προπονητές.

“Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς. Το ευχαριστηθήκαμε. Δεν φοβηθήκαμε ούτε λεπτό. Αυτή είναι η νέα Εθνική ομάδα. Με τσαμπουκά και πάθος. Αυτό το προφίλ θέλουμε. Στεναχωρηθήκαμε με την απώλεια του χρυσού σετ αλλά αυτή η εμφάνιση δείχνει πως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Με σωστή δουλειά θα έρθει και η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Μην κρυβόμαστε. Έπαιξε ρόλο η μικρή προετοιμασία αλλά δεν είναι ώρα για γκρίνια. Αισιοδοξία και όσο μπορεί η ΕΟΠΕ να σπρώξει αυτήν ομάδα”, δήλωσε ο Δημήτρης Τζούριτς.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε: “Είμαι χαρούμενος αλλά όχι ευτυχισμένος. Πριν δύο χρόνια ήμασταν στην εφήβων και τώρα σιγά σιγά έχει γίνει η ανανέωση στην εθνική ανδρών. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα. Ίσως αν ξεκινούσαμε νωρίτερα προετοιμασία να καταφέρναμε κάτι καλύτερο αλλά πρέπει να μείνουμε στην πραγματικότητα, να δουλέψουμε στις ομάδες μας και να γίνουμε καλύτεροι”.

Αισιόδοξος για το μέλλον του εθνικού συγκροτήματος είναι και ο Γιώργος Πετρέας ο οποίος δήλωσε: “Μας μένει η πικρία που δεν προκριθήκαμε αλλά θα ήμουν πιο προβληματισμένος αν προκρινόμαστε και δεν είχαμε μέλλον. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στο χρυσό σετ θα κάναμε τη μεγάλη ανατροπή. Εκτός από μέλλον θα είχαμε και παρόν. Ελπίζω το Γενάρη να είναι όλοι καλά και να συνεχίσουμε από αυτό το επίπεδο και με αυτή την δυναμική”.

Στο εντυπωσιακό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι Βέλγοι στάθηκε ο Ντίμα Φιλίποφ: “Ευτυχώς υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ και ο κόσμος είδε την προσπάθεια μας. Είδε επίσης τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και παρά την ήττα μας χάρηκε. Θα φέρουμε και προκρίσεις. Εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ατμόσφαιρα που είχαν φτιάξει οι Βέλγοι. Φιλικά βετεράνων και αστέρων του ποδοσφαίρου, συναυλία, σωστό πανηγύρι. Εύχομαι να ζήσουμε και στην Ελλάδα τέτοιες στιγμές”.

Διαβάστε ακόμη

Πικρός αποκλεισμός για την Εθνική

Λεώνης: “Δύο σφυρίγματα έκριναν το χρυσό σετ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ