14η αγ.: Στα δύο γκολ η διαφορά του Μέσι με τον Μίλερ
Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε στο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (5-1) και, πλέον, υπολείπεται δύο γκολ του στοιχειωμένου ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (κατά μία μέτρηση απέχει ένα γκολ). Συντριβή της Βαλένθια από τη Σοσιεδάδ (2-5).
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μέσα σε ένα τρίλεπτο είχε βάλει τις βάσεις για μία ακόμη νίκη. Ο προωθημένος Πικέ άνοιξε το σκορ με κοντινή προσπάθεια στο 22′, ενώ στο 25′ ο Μέσι πλάσαρε ψύχραιμα τον Ιραϊθόθ και ο Αμορεμπιέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστωσαν το γκολ στον Αργεντινό σούπερ σταρ, ωστόσο η “Marca” που απονέμει το βραβείο του πρώτου σκόρερ, το χρέωσε στον Αμορεμπιέτα.
Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Φάμπρεγας έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ στον Αντριάνο κι εκείνος έκανε το 3-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Φάμπρεγας (με ψύχραιμο σουτ, έπειτα από μαγική μπαλιά του Ινιέστα) και Μέσι (με ωραίο πλασέ) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της καταλανικής ομάδας. Το γκολ της παρηγοριάς για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε από τον Πέρες στο 65′.
“Γιορέντε φύγε”. Αυτή ήταν η ιαχή που δονούσε το “Μεστάγια” μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Βαλένθια είχε γνωρίσει συντριβή από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 5-2 και οι φίλοι των γηπεδούχων ξεσπούσαν κατά του προέδρου της μόνιμης… πρωταθλήτριας πίσω από το ακαταμάχητο ζεύγος του clasico.
Κι, όμως, όλα είχαν αρχίσει ιδανικά για την ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο (ο οποίος απολύθηκε μετά το ματς), αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Ρομπέρτο Σολδάδο άνοιξε το σκορ για τη Βαλένθια. Οι Βάσκοι, όμως, αντέδρασαν άμεσα, είχαν ευκαιρίες κι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αμπέρτο ντε λα Μπέγια πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου. Από τα αποδυτήρια, όμως, επέστρεψε μόνο μία ομάδα. Οι παίκτες του Φιλίπ Μοντανιέ “χτύπησαν” αλύπητα τους γηπεδούχους, σκόραραν 4 φορές και το 2ο τέρμα του Σολδάδο δεν διέσωσε το λεβαντίνικο “ναυάγιο”.
Η εντυπωσιακή φόρμα της Χετάφε λύγισε και τη Μάλαγα στο “Αλφόνσο Πέρεθ” με 1-0, με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να πιάσουν τους Ανδαλουσιάνους στην 4η θέση. Οι γηπεδούχοι έπιασαν σπουδαία απόδοση απέναντι σε έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν φέτος. Ο τερματοφύλακας Μιγκέλ Άνχελ Μογιά χρειάστηκε μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Νάτσο Καμάτσο για να κρατήσει το μηδέν, ενώ η απάντηση του Πέδρο Λεόν κατέληξε άουτ. Στο 56ο λεπτό ο Αλμπέρτο Λόπο δέχθηκε μία καταπληκτική ασίστ του εξαιρετικού Λεόν και άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πήρε μπροστά μετά το γκολ, κυρίως με το Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος είχε ακόμα και δοκάρι, αλλά απέτυχε να διασώσει έστω τον πόντο της ισοπαλίας.
Σε ρυθμούς twitter
# Η Μπαρτσελόνα πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Primera (13 νίκες – 1 ισοπαλία). Μέχρι πρότινος το ρεκόρ ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη σεζόν 1961-62 (13 νίκες – 1 ήττα).
# Η Βαλένθια δέχθηκε για πρώτη φορά από το 1933 στην έδρα της 5 γκολ στο πρωτάθλημα από κάποια άλλη ομάδα πλην της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.
Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Οσασούνα – Ράγιο Βαγεκάνο 1-0
(5′ Σόλα)
Χετάφε – Μάλαγα 1-0
(56′ Λόπο)
Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-5
(2′ ,73′ Σολδάδο / 44′ Ντε λα Μπέλα, 57′ Γκονθάλεθ, 64′ Ιφράν, 83′ Αγκιρέτσε, 91′ πέν. Βέλα)
Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1
(22′ Πικέ, 25′ αυτ. Αμορεμπιέτα, 45+1′ Αντριάνο, 57′ Φάμπρεγας 70′ Μέσι – 65′ Πέρεθ)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(15′ Ρονάλντο, 66′ Οζίλ)
Γρανάδα – Εσπανιόλ 0-0
Λα Κορούνια – Μπέτις 2-3
(56′, 61′ Ρίκι – 29′, 55′, Κάστρο, 76′ Κάμπελ)
Θέλτα – Λεβάντε 1-1
(37′ Ντε Λούκας – 89′ Ρόχερ)
Μαγιόρκα – Σαραγόσα 1-1
(85′ Κασαδεσούς – 16′ Ποστίγα)
03/12 22:30 Σεβίλλη – Βαγιαδολίδ