ΜΠΑΣΚΕΤ

Παράπονα για την ατμόσφαιρα στην Πυλαία

H ήττα από τον ΠΑΟΚ προκάλεσε τον προβληματισμό στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Περισσότερο όμως και από την ήττα προβλημάτισε η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας, ειδικά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Παράπονα για την ατμόσφαιρα στην Πυλαία
Οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν να λένε για την…ένταση που υπήρχε στο κλειστό η οποία κατά τη γνώμη τους έκρινε για τα αποτέλεσμα: «Λίγη αυτοσυγκέντρωση παραπάνω και καλύτερη ατμόσφαιρα να υπήρχε και το παιχνίδι θα το παίρναμε» μας έλεγε τη Δευτέρα άνθρωπος της ΑΕΚ.

Η Ενωση αφήνει πλέον πίσω της το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και συγκεντρώνεται σε αυτό με την Καβάλα (κεκλεισμένων των θυρών στα Πατήσια). Η προετοιμασία για την εν λόγω αναμέτρηση θα αρχίσει την Τρίτη αφού τη Δευτέρα υπήρχε ρεπό.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τα γεγονότα της Πυλαίας

“Αντιλαμβανόμενοι τη δυσχέρεια που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα παιχνίδια της Α1 κατηγορίας λόγω της ουσιαστικής απουσίας των αστυνομικών, αλλά και με καλοπροαίρετη διάθεση, θα θέλαμε να καταγράψουμε την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ. Κλίμα που αποτυπώνεται στις εκθέσεις των διαιτητών, παρατηρητών και των εκπροσωπών της ΔΕΑΒ και που είχε ως επακόλουθο να τραυματιστούν στο μάτι, τόσο ο Χρήστος Ταπούτος από γυάλινο θραύσμα, όσο και ο Γιάννης Κυριακόπουλος από αναμμένο τσιγάρο. Παράλληλα, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των παικτών και των μελών του προπονητικού τιμ από ένα «σύννεφο» αντικειμένων που είχε εγκατασταθεί πάνω από τον πάγκο της ομάδας.

Κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομικής δύναμης που προτίμησε να κρυφτεί μέσα στη φυσούνα του κλειστού, έδρασαν ανεμπόδιστα υπό το καθεστώς «ελευθερίας» και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στη διεξαγωγή της αναμέτρησης. Σε ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου, όπως ήταν αυτό της περασμένης Κυριακής, η αστυνομία και η διοίκηση του συλλόγου προτίμησαν να παίξουν το «κρυφτούλι». Όταν οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι εκσφενδόνιζαν στα «κιτρινόμαυρα» μέλη κάθε λογής αντικείμενα, όταν πέταγαν στον πάγκο γυάλινο μπουκάλι και αναμμένα τσιγάρα, όταν έβριζαν και προπηλάκιζαν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά τους παίκτες μας. Ουδείς εμφανίστηκε, προκειμένου να τους εμποδίσει και να προστατεύσει την αντίπαλη ομάδα. Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα γήπεδο που θεωρείται κατάλληλο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζητούμενο δεν είναι το κλειστό γυμναστήριο αλλά η παρουσία ανεγκέφαλων οπαδών. Αναρωτιόμαστε, δε, ή μάλλον δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε καν, τι θα επακολουθούσε σε περίπτωση την οποία κατακτούσαμε τους βαθμούς της νίκης. Αξίζουν, ωστόσο, συγχαρητήρια στον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος προστάτευσε με κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα τους παίκτες της Ένωσης.

Η ερώτηση και ο προβληματισμός παραμένει για τη στάση της αστυνομίας καθώς δεν έκαναν τίποτε για να προστατευσουν την ομάδα μας, ενώ δεν φρόντισαν να ειδοποιήσουν την διοίκηση και τον υπευθυνο ασφαλείας της ΑΕΚ, ότι οι εντολές που είχαν ήταν να μην εμφανιστούν μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε από μόνοι μας να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αθλητών μας.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όποιους κακοπροαίρετους προτρέξουν να συγκρίνουν τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ματς με την αναμέτρηση εναντίον της Ολύμπια, ότι αφενός τα όσα αναφέρουμε είναι αληθή, καταγεγραμμένα από τα αρμόδια όργανα και δε διαψεύδονται, αφετέρου η ΑΕΚ τιμωρήθηκε για ένα επεισόδιο που διαδραματίστηκε εκτός γηπέδου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK