Μπαρτζώκας: “Χρόνο σε νέα παιδιά”. Παπαθεοδώρου: “Δεν ήμασταν όσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε”
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο στόχο που είχε θέσει για την αναμέτρηση με την Νέα Κηφισιά, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εμφάνιση του Γκιόργκι Σερμαντίνι.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε αρχικά: “Ξαναγυρίσαμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες και πιο έμπειρες ομάδες του. Με παίκτες γνώστες της κατηγορίας, ο δικός μας ο σκοπός ήταν να δώσουμε χρόνο σε παιδιά που δεν παίζουν τόσο. Τώρα πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας σε αυτές τις συνθήκες διότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Οι νέοι που δεν έπαιξαν έχουν ένα ελαφρυντικό διότι χρειάζονταν κάποια λεπτά μέχρι να ανταποκριθούν στα δεδομένα. Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια τους κάνουν καλό. Είναι διαφορετικό γι’ αυτούς. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε”.
Αναφερόμενος στον Γκιόργκι Σερμαντίνι επεσήμανε: “Δεν είχε δηλωθεί ο Σερμαντίνι έως τώρα οπότε ήταν η τελευταία επιλογή σε περίπτωση που κάποιος γκαρντ τραυματιζόταν. Αυτό του έκανε κακό διότι έμεινε εκτός. Τα δεδομένα για τους πολύ υψηλούς παίκτες είναι ιδιαίτερα για το μπάσκετ έτσι όπως παίζεται. Ο Γκεόργκι θα μας βοηθήσει σίγουρα στην συνέχεια”.
Ερωτηθείς για τη διακοπή του πρωταθλήματος και το επίπεδο της Basket League, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: “Δεν έχω πρόβλημα με τη διακοπή και δεν μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο από εμάς. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ομάδες, όλες οι διοικήσεις είναι πιο συνεπείς σε μεγάλο βαθμό, ενώ η έλευση τεσσάρων Αμερικανών ανέβασε το επίπεδο. Το να κερδίσεις τέσσερις Αμερικανούς μας δυσκολεύει και το πρωτάθλημα πλέον μας δυσκολεύει περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν”.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, από την πλευρά του, είπε: “Να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό για την εφετινή προσπάθειά τους στη Euroleague. Ο αντίπαλός μας παρά το ροτέισον και τις απουσίες είχε τον έλεγχο. Για εμάς ήταν σημαντικό να έχουμε ρυθμό αλλά μείναμε 26 ημέρες εκτός παιχνιδιών. Ουσιαστικά ήταν σαν να κάναμε διακοπές του καλοκαιριού και να γυρνάμε.
Δεν μπορούσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε. Όποτε πλησιάζαμε, ο Ολυμπιακός με δύο άμυνες και δύο επιθέσεις σφράγιζε την διαφορά του. Ελπίζω να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου διότι θέλουμε να κατακτήσουμε την Πέμπτη θέση και παράλληλα να κερδίσουμε αγωνιστικά όσο μπορούμε.
Μας έχουν φύγει δύο πολύ σημαντικοί παίκτες όπως ο Κρόκερ και ο Γκάρετ, αλλά με τις προσθήκες και το κίνητρο των Ελλήνων αθλητών μας που παρά το γεγονός ότι είναι σε προχωρημένη ηλικία θέλουν να παίζουν, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.
Το ότι η Ρεάλ έπαιξε μετά από δύο ημέρες είναι απάνθρωπο και δεν ξέρω πώς κατάφεραν οι ομάδες να αντιμετωπίσουν τα τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρα. Ψάχνουμε τρόπο να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά τόσο μεγάλο κενό δεν βοηθάει σίγουρα σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγιναν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι θέμα το οποίο θα πρέπει να το δούμε, αλλά αλλάζει την εικόνα των ομάδων οι οποίες έχουν φιλοδοξίες και στόχους. Από τη μία ζητάμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά από την άλλη δεν βρίσκεις τρόπους για να μένουμε σε καλή κατάσταση. Αυτά τα παιχνίδια τον βοηθούν σίγουρα.
Όταν ερωτήθηκα από τον ΕΣΑΚΕ είπα ότι η διακοπή δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλοι και είχαν συμφωνήσει οι περισσότεροι. Δεν γνωρίζω τι έγινε. Όλοι θέλουμε να προχωρούν οι ομάδες μας αλλά θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα”.