ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην επίθεση οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (video)

Ιδιαίτερα επικριτικοί προς τις κεφαλές του ελληνικού μπάσκετ αλλά και της ελληνικής διαιτησίας ήταν την Πέμπτη, κατά την επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού της σεζόν 2010-2011 οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

Στην επίθεση οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (video)
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, παίρνοντας το λόγο τόνισε:
“Με τον κ.Βασιλακόπουλο οι σχέσεις μας, σε προσωπικό επίπεδο, είναι πολύ φιλικές αλλά θα περιμέναμε μια απάντηση. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε από το ραδιόφωνο δηλώσεις του κυρίου Τσαγκρώνη και να μην έχουμε πάρει, τουλάχιστον, μια απάντηση από την ομοσπονδία”.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος από την πλευρά του εξαπέλυσε επίθεση και του επικεφαλής της ΚΕΔ Στέλιου Συμεωνίδη: “Διάβασα τη συνέντευξή του. Θα του πρότεινα, την άλλη φορά, να προσπαθήσει να κάνει την κλήρωση του Κυπέλλου όχι σε κεσέδες από γιαούρτι, αλλά σε κανονική κληρωτίδα. Και κυρίως να μη λέει ψέματα!”

Ο εκ των ιδιοκτητών σχολίασε και την (link:291687)απόφαση(/link) του ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της ποινής του Ολυμπιακού: ”
Ήταν εσφαλμένη αλλά την σεβόμαστε απόλυτα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πήγαν κάποια άτομα, εισέβαλαν στο γήπεδο. Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για αυτό. Εμείς τι να κάνουμε. Εκκενώθηκε γήπεδο σε αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, δεν έχει ξαναγίνει. Η εφημερίδα “Πράσινη” έγραφε ότι είναι αλήτες αυτοί που έχουν τα ηνία του Ολυμπιακού Είναι εφημερίδα του κ. Γιαννακόπουλου. Δεν είδα κανέναν να μιλάει. Πέρασε απαρατήρητο. Βγήκε εφημερίδα συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟ καιμας αποκάλεσε αλήτες”.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις και την διαιτησία, ο Π.Αγγελόπουλος δήλωσε: ” Πρώτη φορά κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για την διαιτησία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μελετάω πολύ καλά τις δηλώσεις του κύριου Συμεωνίδη. Οι προσπάθειες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σηματοδοτούν τις ενέργειες του ελληνικού μπάσκετ. Δε γίνεται μια εκ των δυο ομάδων να κάνει προτάσεις και να μην αντιμετωπίζεται σοβαρά. Περιμένουμε από τους κύριους Γιαννακόπουλους να πάνε να προστατεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να το δούμε“.

Οσον αφορά στους στόχους, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε: ” Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο. Η ομάδα χτίστηκε όπως μας ζήτησε ο κύριος Ίβκοβιτς. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όπως αυτό διεξάγεται, να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Εχουμε καινούρια ομάδα και καινούργιο προπονητή. Πιστεύουμε πως ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Έγινε μία κορυφαία μεταγραφή, ο Βασίλης Σπανούλης, που αποφάσισε να έρθει στον Ολυμπιακό για να κερδίσει τίτλους. Αυτό δεν είναι τυχαίο, δείχνει το χαρακτήρα του παίκτη, ενώ έγιναν κι άλλες καλές μεταγραφές. Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, παρά τις αντιξοότητες“.

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τόνισε: ” Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία στις 16 Αυγούστου, χωρίς παίκτες που έπαιξαν στο Μουντομπάσκετ. Εμείς είχαμε πέντε παίκτες από το Μουντομπάσκετ και οι τρεις μπήκαν στην ομάδα 14 Σεπτεμβρίου. Τελευταίοι, στις 20 του μήνα, μπήκαν οι Κέσελι και Τεόντοσιτς. Κάναμε καλή προπόνηση για μια εβδομάδα και στη συνέχεια μία σειρά φιλικών στην Τουρκία. Τα ματς δεν ήταν σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά περιμένω τις δύο επόμενες εβδομάδες να μπούμε στην τελική φάση πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας. Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη. Έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Μπουρούσης πήρε άδεια από τους γιατρούς, έχει δίψα να παίξει, το κόκαλο στο χέρι του έχει δέσει κατά 80%. Θέλει λίγο υπομονή και πίστωση χρόνου.

Η παράδοση δεν παίζει ρόλο. Ό,τι έγινε το 1997 ανήκει στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Οι στόχοι είναι πάρα πολύ υψηλοί. Μπορεί να πούμε ότι πέρυσι υπήρχαν παίκτες σαν σούπερ σταρ, όπως ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα. Όμως φέτος η ομάδα μου είναι πολύ έμπειρη, με παίκτες όπως ο Νεστέροβιτς και ο Νίλσεν, αλλά και με μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, όπως ο Κέσελι καιο Παπανικολάου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παίξει σύγχρονο και ωραίο μπάσκετ. Το ρόστερ έκλεισε αυτή τη στιγμή. Η ομάδα θα πάει προς τα πάνω και δεν θα μπούμε σε περιπέτειες για να πούμε πως χρειαζόμαστε άλλες μεταγραφές”.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ