ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O πρώτος τίτλος της σεζόν

Μετά από έντεκα χρόνια ο θεσμός του Super Cup επιστρέφει στη ζωή μας με τον Πρωταθλητή, Ολυμπιακό και την Κυπελλούχο, Λάρισα να διεκδικούν το τρόπαιο (20:00). Συνέχεια δίνεται και στο Κύπελλο Ελλάδας, με δύο αναμετρήσεις την ώρα που όλη η Ευρώπη, παίζει μπάλα κι απόψε, ενώ η Εθνική Νέων σφραγίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

O πρώτος τίτλος της σεζόν
Υπό άλλες συνθήκες ο συγκεκριμένος αγώνας θα είχε τη λάμψη που αρμόζει σε ένα Super Cup. Εξάλλου, αναμετρώνται ο Πρωταθλητής με τον Κυπελλούχο Ελλάδας της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ομως, οι συνεχείς αναβολές της ημερομηνίας διεξαγωγής του τον μετέτρεψαν σε αγώνα-αγγαρεία την οποία καλούνται να βγάλουν από πάνω τους Ολυμπιακός και Λάρισα (20:00, Alpha) εν τω μέσω βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος.

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν οι δύο προπονητές φανερώνουν του λόγου το αληθές. Αμφότεροι επέλεξαν να δώσουν ανάσες στους παίκτες που έχουν τραβήξει μέχρι τώρα το…κουπί και η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως τεστ για εκείνους που βρίσκονταν μέχρι στιγμής μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Αυτό το γεγονός καθιστά παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη για τις αρχικές επιλογές των Τάκη Λεμονή και Γιώργου Δώνη.

Ο θεσμός του Super Cup επανεμφανίζεται στη χώρα μας μετά από 11 χρόνια απραξίας. Τελευταία κάτοχος του τροπαίου είναι η ΑΕΚ η οποία το 1996 είχε νικήσει στα πέναλτι με 10-9 τον Παναθηναϊκό. Από τότε τα…ίχνη του χάθηκαν χωρίς να έχει ποτέ δοθεί μία εξήγηση. Ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρών για τέταρτη φορά στην ιστορία του, έχοντας ποσοστό επιτυχία 100% στις προηγούμενες τρεις. Από την άλλη η Λάρισα θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά. Το 1988 είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό (3-1).

Αξια αναφοράς είναι η παρουσία του Κύπριου διαιτητή, Κώστα Καπιτανή. Πρόκειται για την κορυφαία “σφυρίχτρα” της Κύπρου με 15 χρόνια εμπειρίας από διεθνείς αγώνες. Πάντως, πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στα καθήκοντά του εντός των συνόρων, έχοντας εκτίσει ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών! Βοηθοί του θα είναι οι Φρίξος Πέτρου και Αθηνόδωρος Θεοδώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK