Μπέος: “Ποιος είναι ο κ. Φάκος;”
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 για την απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα να μπει στο αρχείο η υπόθεση με τις «κασέτες».
” Ποιος είναι ο κ. Φάκος; Τον σέβομαι αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι για να προτείνει και όχι να δικάζει. Προφανώς λοιπόν, ο κ. Σιμιτζόγλου, διαπίστωσε ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να πάει σε δίκη σε ένα δημοκρατικό κράτος. Να μην συντηρείται μία υπόθεση που έχει ξεκινήσει από ένα προϊόν υποκλοπής και παράνομο. Αυτή η υπόθεση κακώς υπάρχει στο προσκήνιο. Είμαι από τους ανθρώπους που αναλαμβάνω την ευθύνη. Αν κύριοι έχετε γνήσιες κασέτες και όχι μονταρισμένες, τότε βάλτε με ισόβια. Το τι λέω στην κασέτα ή όχι, εσείς μπορείτε μόνο να υποψιάζεστε. Ο μόνος που μπορεί να ξέρει τι λέω είμαι εγώ και ο Νίκος Πατέρας που έχει κάνει την υποκλοπή. Φέρτε τις γνήσιες κασέτες. Δεν θα πάω σαν το πρόβατο στην σφαγή. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι”.
Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ο κ.Μπέος δήλωσε: ” Δικαιωματικά το πήρε η ΑΕΚ, τα άλλα όλα όμως είναι αλητείες. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Το μεγάλο μερίδιο, όμως, το έχει η Πολιτεία. Μπορεί να έρθει ο Μπέος ή ο Αδαμίδης και να συλλάβει; Όχι. Που είναι η αστυνομία; Είναι μόνο για να ρίχνει χημικά στα γήπεδα. Αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Συνέλαβαν 11 άτομα, λέει. 300 έπρεπε να συλλάβουν. Πρέπει να υπάρχει βούληση. Χρειάζεται να κάτσουν στο τραπέζι όλα τα θεσμικά όργανα, να βγάλουν τις μάσκες και να πουν αλήθειες. Η βία και ο όχλος είναι ένα πράγμα που θέλει μελέτη. Σίγουρα οι σύνδεσμοι έχουν στοιχεία που σκοπός τους είναι να δημιουργούν βία. Εσύ τι πρέπει να κάνεις; Σε συνεργασία με την Πολιτεία να αποβάλεις την βία. Φυσικά και οι ΠΑΕ υπάρχουν ευθύνες”.