Πήρε τη…μάσκα του και μπήκε ξανά στο κορτ ο Τζόκοβιτς
Εκτός από τον Ρότζερ Φέντερερ, στο τουρνουά της Βασιλείας την επανεμφάνιση του μετά από αρκετές εβδομάδες έκανε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μόνο που αυτός είχε και παρέα μια...μάσκα.
Την Τρίτη (01/11), ο Σέρβος, που είναι αμετακίνητος από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, εμφανίστηκε στο κορτ φορώντας μια μάσκα, η οποία παρέπεμπε στη γιορτή του Halloween. Ο Βέλγος Χαβιέ Μαλισέ (Νο47), όμως, δεν…τρόμαξε, με τον Τζόκοβιτς να χρειάζεται 2 ώρες και 13 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του με 2-1 σετ και να περάσει στον δεύτερο γύρο.
Αφού πήρε δια περιπάτου το πρώτο σετ με 6-2, στο δεύτερο τα βρήκε σκούρα, καθώς ο Μαλισέ πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμς και με 6-4 ισοφάρισε. Στο τρίτο ο Τζόκοβιτς άρχισε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 4-1 και 5-2. Πάνω που όλα έδειχναν ότι όδευε ολοταχώς για τη νίκη, ήρθαν τα πάνω κάτω. Επαναπαύτηκε, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και έτσι ο Βέλγος βρήκε την ευκαιρία να φέρει το σετ στα ίσα με 5-5. Στο κρίσιμο σημείο όμως έδειξε την ανωτερότητα του και με 7-5 έδωσε τέλος στο ματς και στην αγωνία.
Να θυμίσουμε ότι ο Σέρβος προέρχεται από απουσία έξι εβδομάδων. Στις 18 Σεπτεμβρίου στην αναμέτρηση της Εθνικής του με την Αργεντινή για το Davis Cup αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τραυματισμού στην πλάτη.