ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκουαρδιόλα: “Σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο”

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το τέλος του επαναληπτικού ημιτελικού.

Γκουαρδιόλα: “Σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο”
“Είναι μία σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο. Ο τελικός όπως πάντα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι σπουδαία επιτυχία να φτάσουμεως εδώ. Οι παίκτες, πολλοί εκ των οποίων ήρθαν από ένα Μουντιάλ και παίζουν συνεχώς, διανύουν μία σκληρή σεζόν, αλλά στο τέλος αποκλείσαμε μία σπουδαία ομάδα. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες. Τις τελευταίες 20 ημέρες υπήρχε μεγάλη ένταση, τεράστια ένταση. Οπως αναμενόταν, η Ρεάλ προσπάθησε σκληρά. Είναι σπουδαίος σύλλογος, έχει τα περισσότερα χρήματα, τη μεγαλύτερη δύναμη και 9 Κύπελλα Πρωταθλητριών. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Αμπιντάλ, τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Τώρα έχουν τελειώσει όλα και δεν έχω δύναμη για να σχολιάσω τα παράπονα για τη διαιτησία. Ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει, αλλά τώρα ας απολαύσουμε τη μέρα. Το Σάββατο παίζουμε με την Εσπανιόλ, μια ομάδα που μας δυσκολεύει αρκετά. Θέλουμε ακόμη 4 πόντους για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, που είναι η πιο σημαντική διοργάνωση”.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Αντρές Ινιέστα μετά την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League: “Είναι μία μοναδική στιγμή, κάτι για να πανηγυρίζουμε. Και αυτό διότι παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες”.

Ο σκόρερ των Καταλανών, Πέδρο, σημείωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος, αφού ποτέ δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε έναν τελικό και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο τόσο σπουδαίο όσο η Ρεάλ. Η ασίστ του Αντρές στο γκολ ήταν εξαιρετική”.

Ο πρόεδρος των “μπλαουγκράνα”, Σάντρο Ροσέλ, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: “Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα. Επιστρέφουμε στο ‘Γουέμπλεϊ'”. Σε δηλώσεις του ο διοικητικός επικεφαλής των Καταλανών υπογράμμισε: “Οι φίλαθλοί μας συμπεριφέρθηκαν κόσμια, με ευθύνη και η βροχή δεν τους πτόησε. Οι παίκτες μας ήταν εκπληκτικοί, σε μεγάλη μέρα. Θα κάνω ειδική μνεία στον Αμπιντάλ και το προπονητικό επιτελείο μας. Σήμερα θριάμβευσε το ποδόσφαιρο και οι αξίεςτης Μπαρτσελόνα. Θα υπάρξει χρόνος να μιλήσουμε για τη διαιτησία, τώρα δεν θέλω να το κάνω, επειδή συνήθως δεν μιλάω γι’ αυτό το θέμα. Είναι μία ιστορική μέρα για τους Καταλανούς. Επιστρέφουμε στο ‘Γουέμπλεϊ’, επιστρέφουμε στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι πολύ περήφανοι”.

Στο ίδιο μέσο, ο Γεράρδ Πικέ έγραψε: “Ολοι στις Καναλέτες (σ.σ. παραδοσιακός τόπος πανηγυρισμών των φίλων της Μπαρτσελόνα) , το Γουέμπλεϊ μας περιμένει. Το 1899 μια ομάδα γεννήθηκε στην καρδιά, με τα μπλαουγκράνα χρώματα και είναι η Μπαρτσελόνα”.

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο υπογράμμισε: “Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που υπέφεραν μαζί μας αυτές τις 20 μέρες, που μας υποστήριξαν στη νίκη και στην ήττα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK