Πανελλήνιος-Γκραν Κανάρια 81-70
Σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στο Final-4 του Eurocup έκανε ο Πανελλήνιος. Οι "Ολυμπιονίκες" επικράτησαν με 81-70 της Γκραν Κανάρια στον πρώτο προημιτελικό και αν καταφέρουν να προστατέψουν το +11 τότε θα πάρουν μέσω Ισπανίας το εισιτήριο για την...Ισπανία και την τελική φάση που θα φιλοξενηθεί στη Βιτόρια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπλάκνεϊ, σημαντικά τρίποντα από Χαραλαμπίδη, Παπαμακάριο. Ο Κάρολ κορυφαίος των Νησιωτών με 22 πόντους.
Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στην αρχή στο κλειστό του Περιστερίου. Προηγήθηκαν με 6-11 και 10-14, αλλά οι παίκτες του Ζούρου αντεπιτέθηκαν και με επί μέρους σερί 10-2 έκλεισαν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο με 20-16, έ
χοντας σε μεγάλη ημέρα τον Μπλάκνεϊ.
Οι Ισπανοί μπλόκαραν τον έμπειρο γκαρντ από το 11′ και μετά, οι Σάντερς, ΜακΝτόναλντ πρόσφεραν επιθετικά και το παιχνίδι έγειρε προς τη μεριά τους (28-32 στο 15′). Οι παίκτες του Ζούρου είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους, αλλά κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια ευρισκόμενοι μόλις έναν πόντο (39-40) μακριά από τον αντίπαλό τους.
Το καλό ξεκίνημα της Γκραν Κανάρια στην 3η περίοδο έδειχνε να της δίνει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση της κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνα. Με ένα σερί 9-0 η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο +4 (52-48) στο 27′, χάρη σε τρίποντο του Σμιθ. Η ευστοχία του Αμερικανού…ενέπνευσε τον Παπαμακάριο, με τον έμπειρο γκαρντ να ευστοχεί από διαφορετικές θέσεις και το σκορ να εκτινάσσεται στο 60-51 υπέρ του Πανελλήνιου.
Σε ένα σημείο που άπαντες στην Γκραν Κανάρια δεν πάταγαν καλά στο γήπεδο ο Σιτάπα Σαβανέ τους κράτησε στο παιχνίδι. Ο δυναμικός φόργουορντ πήρε σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ, “φόρτωσε” με πόντους το καλάθι του Πανελληνίου και η Γκραν Κανάρια μάζεψε τη διαφορά (62-60). Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Χαραλαμπίδης προσέφερε βοήθεια από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ζούρου να φθάσουν ακόμα και στο +13 (76-63). Οι Ισπανοί απάντησαν, αλλά στην τελευταία επίθεση η διαφορά ανέβηκε εκ νέου πάνω από το +10, με τον Όουενς να διαμορφώνει το τελικό 81-70 για την ελληνική ομάδα.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-40, 60-51, 81-70
Πανελλήνιος: Παπαμακάριος 11 (3), Χαραλαμπίδης 13 (3), Όουενς 8, Σμιθ 7 (1), Μπλάκνεϊ 21 (4), Βουγιούκας 18
Γκραν Κανάρια: Φίσερ 3 (1), Ογκουστίν 8, Σαβανέ 10, Νόρις 9 (1), Μοράν 3 (1), Κάρολ 22 (3), Σάντερ 8 (2), ΜακΝτόναλντ 7