Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ 93-72
Tην καλύτερη προπόνηση ενόψει του αγώνα με την Λοκομοτίβ Κούμπαν έκανε ο Παναθηναϊκός που νίκησε άνετα τον ΚΑΟΔ 93-72 στο ΟΑΚΑ στον αγώνα που έκλεισε την 4η αγωνιστική της Basketleague ΟΠΑΠ.
Η εξέλιξη
Η ομαδικότητα του Παναθηναϊκό και φυσικά η ποιότητα των παικτών του έκαναν από την αρχή τη διαφορά σ’ αυτό το παιχνίδι. Παρά την ξαφνική απουσία του Κάρι, που έμεινε εκτός λόγω ίωσης, ο πρωταθλητής δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρει λύσεις και να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές (26-12, 35-20, 42-22) με κύριο άξονα τον ορεξάτο Λάσμε.
Είναι δε χαρακτηριστικό των προθέσεων και της σοβαρότητας της ομάδας του Πεδουλάκη το γεγονός ότι σκόραρε 56 πόντους κατά το πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο ο ΚΑΟΔ δεν προέβαλλε σοβαρή αντίσταση. Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει λίγο τους ρυθμούς και τον Πεδουλάκη να μοιράζει το χρόνο (έπαιξαν και οι Πινγκ, Αποστολίδης).
H καλύτερη πεντάδα
1. Ο Στεφάν Λάσμε. Ουσία και θέαμα από τον Γκαμπονέζο που τελείωσε με 16 πόντους.
2. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος σε 14 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να μοιράσει 14 ασίστ.
3. Ο Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς διότι όσο περνά ο καιρός προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο. Είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
4. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 9 πόντους και 9 ασίστ.
5. Ο Γιώργος Αποστολίδης που πήρε το επίσημο βάπτισμα του πυρός στον Παναθηναϊκό με 3 πόντους και 1 ριμπάουντ.
Φύλλο αγώνα
Ο στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό. Η νίκη κατακτήθηκε με το λιγότερο δυνατό κόπο, τον Διαμαντίδη να παίζει λίγο και τους υπόλοιπους επίσης να παίρνουν σημαντικές ανάσες. Ο ΚΑΟΔ δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός. Δεν το πιστεύουν πλέον οι ομάδες ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους “αιώνιους”.