ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτεταμένα επεισόδια στην Καβάλα (vid)

Σε εθνικό σπορ έχουν αναγάγει τη δράση τους οι χούλιγκαν των γηπέδων. Ανήμερα της εθνικής επετείου μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το γήπεδο "Ανθή Καραγιάννη", μία ώρα πριν από την έναρξη του επαναληπτικού ημιτελικού Καβάλα - Αρης.

Εκτεταμένα επεισόδια στην Καβάλα (vid)
Συγκεκριμένα,κατά την άφιξη των οπαδών των φιλοξενούμενων, η αστυνομία εμπόδισε την είσοδό τους στις θύρες 5 και 6, με αποτέλεσμα ναπροκληθεί σύρραξη. Δεκάδες καπνογόνα και κροτίδες έκαναν την εμφάνισή τους από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών της Καβάλας, ενώ από την οργή τους δεν γλίτωσε ούτε το αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ Αρης Θανάση Αθανασιάδη έξω από το γήπεδο, καθώς και όσων τον συνόδευαν (άλλα τρία αυτοκίνητα).



Παράλληλα, μερίδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκε στους οπαδούςτου Άρη, τη στιγμή που κατευθύνονταν προς την οδό Νυρεμβέργης, με καπνογόνα και πέτρες. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλα Μάκης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος Σταύρος Ψωμιάδης εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να κατευνάσουν τα πνεύματα, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Αργότερα, φίλοι του Άρη που βρίσκονταν απέναντι από την θύρα 5, επιδόθηκαν σε… καρεκλοπόλεμο με εκείνους της Καβάλας που βρίσκονταν στην θύρα επί της οδού Νυρεμβέργης. Οι ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις πουυπήρχαν εκείνη την ώρα στο γήπεδο (περίπου 50-60 άτομα) εισήλθαν στην θύρα των οργανωμένων του Άρη και κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα προσωρινά. Ωστόσο,μερίδα οπαδών που βρίσκονταν στην θύρατων οργανωμένων της Καβάλαςμπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και εκσφενδόνισε κροτίδες και καπνογόνα, με τους οπαδούς των “κίτρινων” να ανταποδίδουν με καρέκλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο από τις δεκάδες κροτίδες που πέταξανάτομα απότην θύρα των οργανωμένων της Καβάλας εξερράγησαν δίπλα στον Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του Άρηαντέδρασε κάνοντας τον σταυρό του…

Επίσης, κατάτην είσοδοτου Άρη για προθέρμανση, ένας οπαδός από την πλευρά των γηπεδούχων εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και πέταξε μία… κότα προς την πλευρά των ποδοσφαιριστών των «κίτρινων». Ηταν ο κωμικός επίλογος των θλιβερών επεισοδίων που σημάδεψαν τον ημιτελικό. Επαιξε ρόλο και η ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που με καθυστέρηση έφτασαν στο θέατρο των… πολεμικώνεπιχειρήσεων.

Οι δύο ομάδες έκαναν κανονικά προθέρμανση και 10 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα αποχώρησαν χωρίς προβλήματα για τα αποδυτήρια. Στο “Ανθή Καραγιάννη”βρέθηκαν περί τους3.000 φίλοι του Αρη πουέφεραν διακριτικά της ομάδας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK