ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλαφατάκης: “Κάναμε καλή δουλειά”. Μαρκόπουλος: “Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο”

Στην ανωτερότητα του ΚΑΟΔ σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής και στην αμυντική συμπεριφορά των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Καλαφατάκης: “Κάναμε καλή δουλειά”. Μαρκόπουλος: “Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο”

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ δήλωσε: ” Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Το ευχαριστήθηκε ο κόσμος με τον παλμό και την ατμόσφαιρα που υπήρχε και από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Έχουμε μικρό ρόστερ, κάναμε κανονικές προπονήσεις μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή, δεν είχαμε τον βασικό μας άσο, αλλά δεν ρισκάραμε τη συμμετοχή του. Αιφνιδιαστήκαμε αν και δουλέψαμε στο θέμα Παπαδόπουλου, αλλά ο Λάζαρος είναι πολύ μεγάλος παίκτης.

Δεν είχαμε παίκτη να τον μαρκάρει στο πρώτο ημίχρονο, δείξαμε υπομονή και συγκέντρωση όμως και ποντάραμε στην κούραση του Λάζαρου και στον Μπένα, που κόλλησε πάνω του και έδωσε πολλά και στην επίθεση. Ο Ιωάννου έκανε καταπληκτική δουλειά στον Χάτσερ, είχαμε συγκέντρωση και υπομονή. Όταν κάνεις μόνο 7 λάθη, έχεις 18 ασίστ, είσαι καλύτερος σε ριμπάουντ, μπλοκ και σε όλες τις κατηγορίες εκτός από ποσοστά στα δίποντα, τότε είναι σίγουρο ότι κάναμε καλό παιχνίδι. Αποκτά πολύ μεγάλη σημασία η νίκη μας, γιατί ο ΠΑΟΚ θα είναι από τις ομάδες που θα είναι ψηλά ως το τέλος“.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε από την πλευρά του: ” Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ για τη νίκη του. Είχαν συνέπεια στο παιχνίδι του κι απέδωσε καρπούς. Στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη, αλλά κάναμε κάποια λάθη, που δεν μας επέτρεψαν να ξεφύγουμε περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις, δεν πιέσαμε στην περιφερειακή άμυνα για να πάνε εκεί που θα έπρεπε οι πάσες.

Μπήκαν και τα τρίποντα του ΚΑΟΔ και η διαφορά ανέβηκε. Ο Λάζαρος πήρε πολλές προσπάθειες γιατί ήταν πολύ δυνατός στο αντίπαλο καλάθι. Πρέπει τώρα να δούμε τα λάθη μας και πως θα βελτιωθούμε στη συνέχεια. Δεν πιστεύω ότι δεν δόθηκε η βοήθεια που θα έπρεπε στον Λάζαρο. Μπορεί να μην βρέθηκαν σε καλή μέρα κάποιοι παίκτες όπως άλλες φορές, αλλά όταν βάζεις 78 πόντους σε εκτός έδρας αγώνα, πρέπει να βρεις τον τρόπο να σταματήσεις την αντίπαλη επίθεση“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ