36η αγ.: Η πιο… γρήγορη νίκη της Άρσεναλ, πασχαλινά “κουλούρια” στην Ουαλία
Ο Θίο Γουόλκοτ σημείωσε το γρηγορότερο γκολ της Άρσεναλ στην Premier League (20'') και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 επί της ΚΠΡ. Αντίθετα την 5η της απώλεια στις 7 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις υπέστη η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Σουόνσι.
Είκοσι δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Θίο Γουόλκοτ για να παραβιάσει την εστία της ΚΠΡ (με κοντινό πλασέ, έπειτα από ωραία επιθετική προσπάθεια) και να σημειώσει το γρηγορότερο εφετινό γκολ της Premier League.
Η Άρσεναλ συνέχισε να ασκεί πίεση και λίγο έλειψε να διπλασιάσει το προβάδισμά της με τον Γουόλκοτ, όμως, ο Ρομπ Γκριν (και το αριστερό δοκάρι) εξουδετέρωσαν την προσπάθειά του στο 26ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και 7 λεπτά πριν από το φινάλε λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά όταν ο Λοΐκ Ρεμί νικήθηκε από τον Βόιτσιεχ Στσέσνι. Εν τέλει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας (η Τσέλσι έχει 2 αγώνες λιγότερους και η Τότεναμ έναν).
Την 5η της απώλεια στις 7 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις υπέστη η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Σουόνσι σε ένα πολύ βαρετό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Οι φίλοι των “πολιτών” ανησύχησαν πριν από τη σέντρα, αφού ο Τζέιμς Μίλνερ ένιωσε μία μικροενόχληση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ωστόσο συμμετείχε κανονικά σε ένα από τα πιο ανιαρά ημίχρονα της εφετινής σεζόν. Το σουτ του Πάμπλο Ερνάντες στο 17ο λεπτό ήταν η πιο αξιοσημείωτη φάση του.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έριξε στη μάχη τον Έντιν Τζέκο σε μία προσπάθεια να φανεί επιθετικά η ομάδα του, αλλά δεν δικαιώθηκε. Ο Βόσνιος επιθετικός δεν βρήκε στόχο από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση στο 82ο λεπτό, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η προσπάθεια του Νταβίδ Σίλβα είχε ανάλογη κατάληξη.
Το 20ό εφετινό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ (στο 86ο λεπτό) πλήγωσε την πρώην ομάδα του ( Σαουθάμπτον) και ικανοποίησε την νυν ( Τότεναμ), αφού οι μεν φιλοξενούμενοι κινδυνεύουν έντονα με υποβιβασμό, ενώ οι δε γηπεδούχοι έπιασαν την Τσέλσι στην 3η θέση της Premier League.
Το αποτέλεσμα αδικεί τους “αγίους”, καθώς δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, μεταξύ άλλων και μία εκτέλεση φάουλ του Ρίκι Λάμπερτ που κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ούγκο Λορίς, ο οποίος άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση έφερε την υπογραφή του Μπέιλ. Με τη συμπλήρωση 86 λεπτών παιχνιδιού συνέκλινε από τα δεξιά προς το κέντρο, έφερε την μπάλα στο αριστερό πόδι και με σουτ χάρισε τη νίκη στην Τότεναμ.
Σε ρυθμούς twitter
# Ο Γιώργος Καραγκούνης ξεκίνησε βασικός στο ματς με την Ρέντινγκ, αλλά αντικαταστάθηκε μόλις στο 28ο λεπτό από τον Ούγκο Ρονταγιέγκα, αφού ο Μάρτιν Γιολ ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.
# Ο Θίο Γουόλκοτ θα θυμάται για πολύ καιρό αυτήν την ημέρα, αφού σημείωσε το γρηγορότερο γκολ της Άρσεναλ στην ιστορία της Premier και το γρηγορότερο του εφετινού πρωταθλήματος. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, μάλιστα, ξεπέρασε τον Ρόμπιν φαν Πέρσι.
# Η Σουόνσι αγνοεί τη νίκη από τις 2 Μαρτίου και το 1-0 επί της Νιούκαστλ.
# Ο Γκάρεθ Μπέιλ έφτασε τα 20 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Μόνο ο Γίργκεν Κλίνσμαν και ο Τέντι Σέρινχαμ έχουν σημειώσει περισσότερα με τη φανέλα της Τότεναμ σε μία σεζόν.
# Στην Premier League θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η Χαλ, ενώ στα πλέι οφ θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο Γουότφορντ, Λέστερ, Μπράιτον και Κρίσταλ Πάλας.
Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής
Φούλαμ – Ρέντινγκ 2-4
(70′, 77′ Ρουίζ / 12′ πέν, 62′ Ρόμπσον-Κανού, 75′ Λε Φοντρ, 83′ Καρατσάν)
Νόριτς – Άστον Βίλα 1-2
(74′ πέν. Χολτ / 55′, 89′ Αγκμπονλαχόρ)
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-0
Γουέστ Μπρομ – Γουίγκαν 2-3
(29′ Λονγκ, 50′ Μακόλεϊ / 39′ Κονέ, 58′ Μακάρθουρ, 80′ Μακμάναμαν)
Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ 0-0
Τότεναμ – Σαουθάμπτον 1-0
(86′ Μπέιλ)
ΚΠΡ – Άρσεναλ 0-1
(1′ Γουόλκοτ)
Κυριακή του Πάσχα 05 Μαΐου
Λίβερπουλ – Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (18:00)
Δευτέρα του Πάσχα 06 Μαΐου
Σάντερλαντ – Στόουκ (22:00)
Τα υπόλοιπα videos της ημέρας
Νόριτς – Άστον Βίλα 1-2
Φούλαμ – Ρέντινγκ 2-4