ΜΠΑΣΚΕΤ

Επτά κινήσεις για το έβδομο…

Λίγες μόνο ώρες μετά την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του Παναθηναϊκού το Contra.gr καταγράφει τα επτά σημεία-κλειδιά για να έρθει του χρόνου το έβδομο (videos).

Επτά κινήσεις για το έβδομο…
Για τους αρχαίους, ημών, προγόνους- και όχι μόνο- ο αριθμός 7 συμβόλιζε την τελειότητα. Ο λόγος, απλός. Είναι το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4), αριθμών που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.

Περιττό βέβαια να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Επτά οι αρετές, επτά τα θαύματα του κόσμου, επτά και οι σοφοί της αρχαιότητας. Το 2012, η σχεδόν τέλεια ομάδα του Παναθηναϊκού θα προσπαθήσει να φτάσει στο Εβερεστ της τελειότητας κατακτώντας το 7ο ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και αρκετά νωρίς, το Contra.gr θα επιχειρήσει να καταγράψει τις επτά κινήσεις που θα οδηγήσουν τους πράσινους εκ νέου στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου.

1. Οι δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου το πρωί της Δευτέρας για πιθανή αποχώρησή του από την ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκού προκάλεσαν ένα μούδιασμα. Σύντομα όμως η οικογένεια Γιαννακόπουλου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της. Όπως και να έχει, το brad name του Παναθηναϊκού είναι τέτοιο που επιτρέπει αισιοδοξία ακόμα και για τη μετά-Γιαννακόπουλου εποχή. Αρα, διοικητική σταθερότητα και ευρωστία θα υπάρξουν.

2. Καθ’ολη τη διάρκεια της φετινής σεζόν πολλοί είχαν τον εξής λογικό προβληματισμό. Αντέχει μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να βγάλει τρεις διοργανώσεις με δύο μόνο κλασικούς γκαρντ του ρόστερ; Ο θαυματοποιός Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε ναι. Επειδή όμως θαύματα δεν γίνονται κάθε χρόνο, ο Παναθηναϊκός καλός θα είναι να βάλει στο ρόστερ του έναν ακόμη ικανό περιφερειακό ο οποίος δεν θα συμπληρώνει μόνο τους Διαμαντίδη και Καλάθη αλλά θα αποτελεί τον τρίτο πόλο. Ο παίκτης αυτός θα μπορούσε να ακούει στο όνομα Νίκος Ζήσης. Θα «κούμπωνε» με απίστευτο τρόπο στο ήδη υπάρχον ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης.

3. Ο φετινός Αντώνης Φώτσης ήταν ο πιο ώριμος και συνάμα ο πιο αποτελεσματικός Φώτσης που έχουμε δει. Η φάση κατά τη διάρκεια του τελικού στη Βαρκελώνη που βάζει την μπάλα στο παρκέ, κάνει δύο ντρίπλες και ολοκληρώνει την προσπάθειά του με κάρφωμα αποδεικνύει ότι η αυτοπεποίθηση του batman βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο της. Ως εκ τούτου, η ανανέωση του συμβολαίου του Ελληνα φόργουορντ φαντάζει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η ποιότητα του νέου ρόστερ.

4. Στα επίπεδα απόδοσης που έφτασε ο Νικ Καλάθης τους τελευταίους δύο μήνες, θα ήταν κρίμα να διακόψει τώρα τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι διατηρούν την οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του ομογενή πλέι μέικερ και προφανώς σκέφτονται να την ενεργοποιήσουν προκειμένου ο Νικ να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στα χέρια του Ομπράντοβιτς.

5. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μια χαρά ποιότητα διαθέτει η γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, γιατί όμως να μην γίνει ακόμη καλύτερη; Πως; Με την απόκτηση ενός παίκτη που θα καλύπτει με επιτυχία τις θέσεις «3» και «4», θα παίζει με πλάτη στο καλάθι και θα μπορεί να εκμεταλλεύεται πιθανά μις ματς της αντίπαλης άμυνας. Εννοείται βέβαια ότι ο νέος εκλεκτός θα πρέπει να πάρει τη θέση παίκτη από το υπάρχον ρόστερ.

6. Φέτος ο Αλεξ Μάριτς ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους τραυματισμούς και δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει στο παρκέ όλα τα προσόντα του. Στη Βαρκελώνη όμως φάνηκε ότι ο Σερβοαυστραλός σέντερ μπορεί να δώσει πολυτιμότατες λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Συμπέρασμα; Η περαιτέρω ενεργοποίηση του παίκτη την επόμενη σεζόν μόνο ωφέλεια θα έχει για τους πράσινους.

7. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Ομπράντοβιτς τους προηγούμενους μήνες. Σούτατε, σούταρε ήταν η κραυγή προς τον Ρομέιν Σάτο. Ολίγον διστακτικός ο Κεντροαφρικανός, συχνά το σκεφτόταν προκαλώντας την οργή του προπονητή του ο οποίος δημοσιοποίησε τη δυσαρέσκειά του μετά το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Ο Σάτο απάντησε με καταπληκτική παρουσία στο δεύτερο ματς αλλά και με καθοριστική εμφάνιση στον τελικό της Κυριακής. Ενδιάμεσα όμως υπήρξαν και πάλι αγωνιστικά κενά για τον πρώην παίκτη της Σιένα. Αν ο Αφρικανός σταθεροποιήσει την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός θα έχει αποκτήσει ένα ισχυρό πόλο στο παιχνίδι του στη θέση «3».

ΥΓ: Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι ήδη επιτυχημένη. Η ιδιοσυγκρασία των παικτών του όμως είναι τέτοια που φυσικά δεν θα επιτρέψει την παραμικρή χαλάρωση ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων.





















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK