ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού έχει ήδη καταστρωθεί και, ανεξάρτητα από τις διοικητικές εξελίξεις, ο Κώστας Αντωνίου έχει έτοιμα τα πλάνα του και τις λίστες των παικτών για κάθε θέση, μέσω του σκάουτινγκ που γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Φραστικό επεισόδιο Σισέ-Σαριέγκι.

Ο Παναθηναϊκός του Τσάμπιονς Λιγκ
3 μεταγραφές πρώτης γραμμής και 1-2 συμπληρωματικές κινήσεις με νέους παίκτες προβλέπει το πλάνο του “τριφυλλιού” και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Κώστας Αντωνίου έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον
Νίκο Νιόπλια αλλά και οι δύο περιμένουν το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει στα τέλη Απριλίου για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

Οι “πράσινοι” θέλουν έναν παίκτη προσωπικότητα για το κέντρο της άμυνας και υποψήφιοι είναι μεταξύ άλλων ο Γάλλος Bίλιαμ Γκάλας που μένει ελεύθερος από την Αρσεναλ και ο Δανός Περ Κρόλντρουπ (αποτελεί εισήγηση του Χένρικσεν) ο οποίος είχε απασχολήσει και τον Ιανουάριο αλλά είναι υποψήφιος για τη Γιουβέντους, εφόσον δεν ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Φιορεντίνα.

Επόμενος στόχος είναι ένας δημιουργικός “box to box” μέσος που θα πατάει περιοχή. Ένας παίκτης στιλ Λάμπαρντ και Τζέραρντ (για να μην παρεξηγηθούμε αναφερόμαστε στο προφίλ μόνο) και μία ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Σουηδός Κιμ Κάλστρομ της Λιον.

Ο τρίτος μεγάλος στόχος θα είναι ένας παίκτης για τη δεξιά πτέρυγα λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και ο Παναθηναϊκός έχει ψάξει την περίπτωση του Γάλλου Γκοβού ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα φύγει από τη Λιόν το καλοκαίρι.

Απο κει και πέρα το πλάνο προβλέπει 1-2 νέους παίκτες από την Ελλάδα και είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί ένας παίκτης για την αριστερή πτέρυγα. Να σημειωθεί πως στον Νιόπλια αρέσει πολύ ο Γιώργος Τζαβέλλας του Πανιωνίου, καθώς μπορεί να καλύψει τόσο τη θέση του Σπυρόπουλου όσο και του Λέτο.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από την Παιανία και υποψήφιοι για να φύγουν – πέρα από τον Σαλπιγγίδη – είναι οι Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Γκάμπριελ, Κλέιτον και ως δανεικοί οι Ρουκάβινα και Πετρόπουλος.

Από τους δανεικούς παίκτες, υποψήφιος για να επιστρέψει στην Παιανία είναι ο Μάτος εφόσον έρθει μία καλή πρόταση για τον Σιμάο.

Φυσικά θα πρέπει να περιμένουνε να δούμε τι θα γίνει στο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και αν θα παραμείνουν ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας και ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου ο οποίος πάντως μέσω της συστηματικής δουλειάς που κάνει και της προεργασίας που έχει πραγματοποιήσει, είναι έτοιμος εφόσον ανάψει το πράσινο φως.

Παράλληλα ο
Νίκος Νιόπλιας φαίνεται να απολαμβάνει τη στήριξη όλων των μετόχων προκειμένου να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ