ΜΠΑΣΚΕΤ

Δικαιουλάκος, Σαρέγκου στο contra.gr: “Η σοβαρότητα δίνει τίτλο” (vids)

Η σπουδαία εμφάνιση και το διπλό στα Ουράλια επί της Ναντέζντα με 65-57 έφερε την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού, μισό βήμα από την κατάκτηση του τίτλου στη διοργάνωση του Eurocup. Πλέον στον επαναληπτικό της Αθήνας, οι παίκτριες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, θα πρέπει να μη χάσουν με πάνω από 7 πόντους προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους.

Δικαιουλάκος, Σαρέγκου στο contra.gr: “Η σοβαρότητα δίνει τίτλο” (vids)
Το
contra.gr μια μέρα μετά τη μεγάλη νίκη στη Ρωσία, επικοινώνησε με τα μέλη της αποστολής του
Αθηναϊκού, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής, προκειμένου να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές και να σας μεταφέρει το κλίμα από τη μεγάλη αυτή επιτυχία.



Ο προπονητής του Αθηναϊκού,
Τζώρτζης Δικαιουλάκος, κληθείς να αποκαλύψει το κατά πόσο η επιτυχία αυτή ήταν αναμενόμενη από τα μέλη της ομάδας, μας δήλωσε:
“Σίγουρα είναι κάτι που το περιμέναμε. Το μόνο που σκεφτόμασταν από την αρχή της χρονιάς ήταν να δέσουμε και να γίνουμε ομάδα. Γνωρίζαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες ωστόσο έπρεπε παιχνίδι με παιχνίδι να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο προκειμένου να φτάσουμε ως εδώ”.



Στην ερώτηση,
“τι απαιτείται στον τελευταίο αγώνα ώστε η ομάδα να φτάσει εν τέλει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου;”, σημείωσε:
“Στοιχείο της ομάδας μας είναι η σοβαρότητα. Θα πρέπει στον δεύτερο τελικό στην έδρα μας να δείξουμε και πάλι την απαιτούμενη σοβαρότητα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Σίγουρα η διαφορά των 8 πόντων που έχουν από το πρώτο ματς μας δίνει το ψυχολογικό αβαντάζ. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη όμως. Χρειάζεται σοβαρότητα και θα τα καταφέρουμε”.



Από πλευράς παικτριών, η
Πόλυ Σαρέγκου σαφώς ικανοποιημένη από τη νίκη στη Ρωσία, ωστόσο παραμένοντας προσγειωμένη ενόψει του δεύτερου τελικού, μας τόνισε:
“Ήταν κάτι που το περιμέναμε. Το Eurocup είναι ένας από τους τρεις στόχους μας φέτος. Στην πορεία όμως δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Μπορεί να βρεθείς σε μια κακή μέρα και να βγεις εκτός στόχων. Είμαστε χαρούμενες που καταφέραμε και πήραμε τη νίκη και τώρα έχουμε ακόμη έναν αγώνα μπροστά μας για να καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο.

Τώρα, στο επόμενο ματς θέλει πολύ μυαλό, καρδιά, αυτοσυγκέντρωση, αυτοκυριαρχία, υπομονή, μετριοφροσύνη και σοβαρότητα. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μπορεί να βρεθούμε σε άσχημη μέρα. Η αντίπαλός μας άλλωστε δεν είναι κακή ομάδα και αυτό φανερώνει μόνο και μόνο η παρουσία της στον τελικό”.





Όταν την ενημερώσαμε για το γεγονός ότι η επιτυχία τους έχει απασχολήσει τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αποτελώντας από τις κυριότερες αθλητικές ειδήσεις στη χώρα, έμεινε έκπληκτη.
“Σοβαρά μιλάτε; Όχι δεν το γνωρίζαμε ότι ασχολήθηκαν τα Μέσα με την επιτυχία μας. Ελπίζουμε αυτή η επιτυχία να συγκινήσει τον κόσμο και να τον έχουμε στο πλευρό μας στον επαναληπτικό.

Η αλήθεια είναι ότι το γυναικείο μπάσκετ είναι παραμελημένο. Θα θέλαμε τον κόσμο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έστω και έτσι όμως, ας έρθουν να μας δουν ακόμη και από περιέργεια”.





Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί, η επιτυχία αυτή -εφόσον με το καλό έρθει- να δώσει στο γυναικείο μπάσκετ τη χαμένη του αίγλη.
“Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να κάνουμε το γυναικείο μπάσκετ να ακουστεί ξανά και να απασχολήσει το φίλαθλο κοινό. Τι παραπάνω να κάνουμε άλλωστε από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου για να τους συγκινήσουμε;”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK