Το ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα κρίνει πολλά
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ σε ένα καθοριστικό ντέρμπι για τον Φερέιρα και τους παίκτες του. Τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού που μετρά 5 αναγκαστικές απουσίες και η πιθανή ενδεκάδα.
Οι “πράσινοι” προέρχονται από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Αρη και με ΟΦΗ, βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν έχουν περιθώρεια για νέες βαθμολογικές απώλειες στο παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ (4/11 – 20.30).
Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του Φερέιρα είναι συνεχή από το ξεκίνημα της σεζόν και το τριφύλλι θέλει πάση θυσία τη νίκη, την τρίτη στο πρωτάθλημα για να ανέβει στη βαθμολογία, να ζεστάνει τον κόσμο του αλλά και για να πάει με καλή ψυχολογία στη Ρώμη για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λάτσιο για το Europa League.
Τα προβλήματα, πάντως, είναι πολλά για τον Φερέιρα που είδε τον Φορναρόλι να τίθεται νοκ άουτ το Σάββατο λόγω στομαχικών διαταραχών και τον Μαρίνο να παραμένει στα πιτς λόγω των ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.
Εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Πίντο-Μπουμσόνγκ-Μαυρίας, ενώ ο Βελάσκες μπήκε στην 18αδα αλλά όπως όλα δείχνουν θα μείνει στον πάγκο, αφού δεν έχει προπονηθεί όλη την εβδομάδα. Είδηση αποτελεί η επιστροφή του Πετρόπουλου στην αποστολή μετά από καιρό λόγω των πολλών απουσιών.
Ο Φερέιρα αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Βύντρα-Τριανταφυλλόπουλο, οι οποίοι επιστρέφουν, ενώ θέση στην 11αδα διεκδικεί ο Μπαρμπαρούσης από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του Κουίνσι στα τελευταία παιχνίδια.
Η πιθανή 11αδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα αποτελείται από τους: Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο, Βιτόλο, Ζέκα, Μπαρμπαρούση ή Κουίνσι, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ.
* “Κατάσκοποι” από Κίεβο, Φούλαμ και Λεβερκούζεν θα βρεθούν την Κυριακή στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.