“Πράσινο φως” για point system των πιλότων
Point system με ποινές για τους πιλότους, παρόμοιες με αυτές που επιβάλονται στους αναβάτες του MotoGP, πρόκειται να εισαχθούν στη Formula 1 από την επόμενη σεζόν.
Οι ποινές θα επιβάλλονται για οδηγικές παραβάσεις “και εάν έχεις 12 πόντους ποινής ή όποιο ανώτατο όριο καθοριστεί, θα υπάρχει ποινή ενός αγώνα”, εξήγησε ο αγωνιστικός διευθυντής Τσάρλτι Γουίτινγκ.
Η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα τις παραμέτρους, αλλά πιθανολογείται ότι θα επιβάλλονται 3 πόντοι ποινής σε περίπτωση πρόκλησεις σύγκρουσης, ένας πόντος ποινής σε περίπτωση αδυναμίας διατήρησης της σωστής απόστασης από το αυτοκίνητο ασφαλείας, ενώ οι ποινές θα επιβάλλονται από τους αγωνοδίκες κάθε GP.
Ο Γουίτινγκ, ο οποίος έχει πάρει ήδη το “ΟΚ” από τους πιλότους αν και όχι ομοφώνως, συναντήθηκε την Πέμπτη (09/05) με τους επικεφαλής των ομάδων για να τους δείξει τον πειραματικό τρόπο με τον οποίο η FIA ήδη εφαρμόζει το σύστημα.
Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε, οι 7 ψήφισαν υπέρ του εν λόγω μοντέλου, ενώ διαφώνησαν οι 4 (Lotus, Red Bull, Toro Rosso, Williams), με συνέπεια το νέο μέτρο να ετοιμάζεται να πάρει το “πράσινο φως” για την επόμενη σεζόν, εφόσον επικυρωθεί από το συμβούλιο της FIA.