ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χένρικσεν στο Contra.gr: “Θέλω να συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό”

Η επιστροφή του Ρενέ Χένρικσεν σε γνώριμα εδάφη, ασφαλώς και δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Το Contra.gr τον εντόπισε και μίλησε μαζί του για τον Παναθηναϊκό, τις ομοιότητες με αυτόν της εποχής του και το ενδεχόμενο συνεργασίας. Συνέντευξη στον Δημήτρη Κριτή.

Χένρικσεν στο Contra.gr: “Θέλω να συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό”

Η επιστροφή του Ρενέ Χένρικσεν σε γνώριμα εδάφη, ασφαλώς και δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Αν και δεν είναι η πρώτη από τότε που ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική του θητεία στην ομάδα του “τριφυλλιού”. Ωστόσο κάθε φορά την απολαμβάνει το ίδιο.

“Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα η αγάπη του κόσμου και την εισπράττω κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ. Και το απολαμβάνω κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη από τότε που έβγαλα τη φανέλα” ήταν τα πρώτες κουβέντες που βγήκαν από τα σφιγμένα χείλη του, όταν τον συναντήσαμε έξω από τo γήπεδο της Λεωφόρου.

“Γιατί σφιγμένα;” θα ρωτήσετε. Γιατί δεν ήθελε να μιλήσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον όχι πριν τοποθετηθεί επισήμως ο Παναθηναϊκός γύρω από το θέμα. Και το έβαλε ως προϋπόθεση για τη σύντομη κουβέντα έξω από το γραφείο της πράσινης διαχείρισης, κάτι που θέλοντας και μη, αποδέχθηκα.

– Πώς σου φάνηκε ο Παναθηναϊκός;

“Ήταν καλό παιχνίδι. Σχετικά κλειστό από δύο ομάδες που δεν ήθελαν να ρισκάρουν στην άμυνα, αλλά προσπάθησαν και οι δύο να φτάσουν στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις, παρ’ ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος της περιόδου. Θα μπορούσαν να είχαν σημειωθεί κι άλλα γκολ, αλλά δεν είναι από εκείνα τα 1-0 που χαρακτηρίζεις φτωχά”.

INTIME SPORTS

– Ομοιότητες με τον Παναθηναϊκό της εποχής σου;

“Όχι πολλές. Ίσως το δέσιμο μεταξύ των παικτών. Αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκα που είχε περισσότερη εμπειρία στο ρόστερ. Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει ταλέντο που μπορεί να εξελιχθεί σε ποιότητα. Κι εφ’ όσον παραμείνει “ομάδα”, δεν βλέπω τον λόγο να μην φτάσει το ίδιο ψηλά”.

– Ξεχώρισες κάποιον παίκτη;

Ποτέ μου δεν μίλησα ατομικά. Το μυστικό στο ποδόσφαιρο είναι η ομοιογένεια και η χημεία της ομάδας. Όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, η ομάδα δεν στηρίζεται σε πρόσωπα, αλλά αναδεικνύει πρωταγωνιστές κάθε φορά και διαφορετικούς. Σίγουρα θα υπάρχουν πάντα κάποιοι βασικοί πυλώνες, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να σηκώνουν διαρκώς την ομάδα στις πλάτες τους”.

– Πώς σου φάνηκε μετά από καιρό η ατμόσφαιρα της “Λεωφόρου”;

“Η Λεωφόρος είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και δημιουργείται πάντα πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Δεν είναι καλό που ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι και θα το δώσει χωρίς τον κόσμο του, αλλά ξέρω ότι η στήριξη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προς την ομάδα, στο πολύ δύσκολο φετινό μοντέλο, ήταν πραγματικά σπουδαία. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και είμαι σίγουρος ότι θα ξαναζήσει μεγάλες στιγμές που του αξίζουν”.

INTIME SPORTS

Μ’ ένα χαρακτηριστικό νεύμα θέλει ευγενικά να βάλει τέλος στην κουβέντα και συμφωνούν και 4-5 φίλοι του Παναθηναϊκού που τον περιμένουν με παρατεταμένα τα κινητά τηλέφωνα για να φωτογραφηθούν μαζί του. Είχα πάρει την απόφαση να αθετήσω την αρχική συμφωνία, έστω και μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

– Τελικά θα συνεργαστείτε;

(Ξεσπάει σε γέλια και με σπρώχνει α λα Μενεγάκη) ” Το ‘ξερα ότι θα το κάνεις! Λοιπόν Ο.Κ. Μιλήσαμε, είπαμε αυτά που είχαμε να πούμε, εγώ το θέλω και από δω και πέρα, εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό (“It ‘s up to the club”). Υπομονή… Καλό βράδυ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK