Έκρηξη χαράς στη Γιουνάιτεντ, η πόλη θα τιμήσει την ομάδα
Η ανάδειξη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 19η φορά στην ιστορία της ως πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις του συλλόγου. Όλοι οι παίκτες πανηγύρισαν το προσπέρασμα της Λίβερπουλ και μαζί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απολαμβάνουν το νέκταρ της επιτυχίας.
Πρώτος και καλύτερος ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός μέσος πανηγύρισε τον 12ο τίτλο πρωταθλητή με τους “κόκκινους διαβόλους”: “ Είκοσι χρόνια πριν δεν βρισκόμασταν καν κοντά στη Λίβερπουλ αλλά αυτή τη στιγμή τους έχουμε ξεπεράσει. Για αυτό συνεχίζω, για μέρες σαν τη σημερινή. Είναι φανταστικό. Είμαστε πρωταθλητές και στον τελικό του Champions League. Αρα δεν πρέπει να είμαστε τόσο χάλια”.
Αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενημέρωσε πως στις 30/05 θα λάβει χώρα ειδική εκδήλωση για τη βράβευση της ομάδας. Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκιλ, χιλιάδες οπαδοί του συλλόγου ζήτησαν να γίνει αυτό με e-mail και γράμματα στα γραφεία της Γιουνάιτεντ.
H γιορτή θα έχει και τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Μάντσεστερ και θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη σε περίπτωση κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν ο χρυσός σκόρερ της ομάδας του, αλλά όπως εκμυστηρεύτηκε: ” Ήμουν τρομοκρατημένος πριν χτυπήσω το πέναλτι. Πήρε πολύ ώρα στον διαιτητή για να το δώσει. Επρεπε να συνέλθω πριν το εκτελέσω. Εκανα προπόνηση όλη την εβδομάδα. Για εμένα που είμαι οπαδός της Έβερτον είναι ξεχωριστό το 19ο πρωτάθλημα”. Στη συνέχεια τόνισε πως είχε μία δύσκολη χρονιά και ευχαριστεί τους οπαδούς της ομάδας και την ομάδα για την κατανόηση που έδειξαν.
Mετά από μία εξαιρετική σεζόν με 22 γκολ ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχε το δικαίωμα να πανηγυρίσει και αυτός: “Είναι σπουδαίο που κατακτώ τον δεύτερο μου τίτλο. Πέτυχα πολλά γκολ φέτος και βοήθησα την ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα. Για άλλη μια φορά είμαι ο πρώτος σκόρερ”.
Ο Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση τόνισε: ” Για αυτές τις στιγμές αξίζει να ζεις. Θα το γιορτάσουν μέχρι πρωίας”.
Πρωτομάστορας αυτής της επιτυχίας ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δήλωσε: “Τα παιδιά έπαιξαν φανταστικά και οι οπαδοί μας βοήθησαν πολύ. Είναι μια μεγάλη μέρα για όλους όσους σχετίζονται με την ομάδα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Βρεθήκαμε με 1-0 πίσω στο σκορ και δεχτήκαμε ένα φτηνό γκολ. Ομως συνεχίσαμε και δεν τα παρατήσαμε. Φαινόταν πως δεν θα είναι η μέρα μας καθώς πάντα δυσκολευόμαστε σε αυτή την έδρα”