ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζαγοράκης: “Πιστεύω στον Σάντος. Κάποιοι πουλάνε μιζέρια στον κόσμο”

Είχε ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Γιατί μίλησε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου. Από τις μεταγραφές και τον Βασίλη Γκαγκάτση, μέχρι τους στόχους της ομάδας και την γκρίνια μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Στήριξε τον Σάντος, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να τον αλλάξει, ενώ φρόντισε να διώξει τις όποιες σκιές της μεταγραφής Μουν.

Ζαγοράκης: “Πιστεύω στον Σάντος. Κάποιοι πουλάνε μιζέρια στον κόσμο”
Αρχικά, ο πρόεδρος του δικεφάλου του Βορρά είπε:
“Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ούτε στα οικονομικά, ούτε πουθενά. Παρατήρησα ότι από την αρχή της σεζόν υπάρχει μια ακατανόητη γκρίνια. Από ποδοσφαιριστής ακόμα ξέρω πως αυτό το κλίμα μεταφέρεται στην ομάδα, χωρίς να αμφισβητεί κανείς ότι ο αποκλεισμός από την Χέρενφεν στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ένα ηχηρό χαστούκι”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ Μανδρινός Ανδρέας: “Έχουμε κλείσει την δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα σεζόν με 410.000 ευρώ. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα τρία προηγούμενά χρόνια ήμασταν στο μείον. Τα έσοδα μας πέρσι από τα εισιτήρια είναι 8.480.000 εκ. ευρώ. 6.340.000 εκ. ευρώ είναι από την τηλεόραση και χορηγίες. 2.750.000 από πωλήσεις παικτών και 2.234.000 ευρώ από αύξηση. Επίσης 1,140.000 εκ. ευρώ βάλαμε στα ταμεία από τα πλέι οφ. Φέτος τα έσοδα μας από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 7.400.000 εκ. ευρώ, που θα φτάσουν στα 10.000.000 εκ. ευρώ μαζί με τα απλά εισιτήρια. 8.900.000 εκ. ευρώ είναι τα έσοδα από τηλεόραση και χορηγίες. Τα έξοδα για φέτος ανέρχονται σε 10.310.000 εκ. ευρώ για αγωνιστικά θέματα και 5.500.000 σε λειτουργικά. Τέλος για οφειλές προς τρίτους δώσαμε 140.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και 1 εκατομμύριογια τη Νέα Μεσημβρία”.

“Με γκρίνια δεν πάμε πουθενά”

Μετά τον κ.Μανδρινό, ο Ζαγοράκης πήρε ξανά τον λόγο και μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Στον προγραμματισμό που κάναμε πριν την έναρξη της σεζόν είχαμε τρεις στόχους: το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη. Ο τελευταίος έφυγε πλέον, αλλά εμείς συνεχίζουμε για να ανταποκριθούμε στους υπόλοιπους δύο. Βασική επιδίωξή μας είναι να κάνουμε και φέτος πρωταθλητισμό. Όλοι θέλουν τίτλο. Κι εμείς. Το κλίμα που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή δεν συγκλίνει όμως προς αυτή την κατεύθυνση”.

“Πιστεύω τον Σάντος”

Αναφορικά με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος: “Όσο είμαι εγώ εδώ δημόσιες σχέσεις δεν θα κάνουμε με κανένα. Τον πιστεύω τον Σάντος και μαζί με τον Ζήση τον ζούμε καθημερινά και βλέπουμε τη δουλειά του. Δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται με τον Σάντος, είναι προπονητής μας και πρέπει να τον στηρίξουμε. Αυτή η χολή και η στεναχώρια είναι φοβερή. Η λύση ποια είναι; Να παίρνουμε συνέχεια προπονητές; Η ανανέωση έγινε γιατί πιστεύουμε πως μαζί του μέχρι το τέλος θα δούμε αποτελέσματα. Μένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί το συμβόλαιο του. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές. Το ανακοινώσαμε νωρίς, γιατί αντιληφθήκαμε μια έντονη μουρμούρα μέσα και έξω από τη ομάδα. Έτσι κρίναμε σωστό να το ανακοινώσουμε για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια, γιατί αν όλα είναι στο αέρα τότε μερικοί μπορεί να το εκμεταλλευτούν.

Με τον Σάντος πέρυσι η ομάδα δέχθηκε 23 τέρματα και τερμάτισε δεύτερη. Αν είναι έτσι να διεκδικεί τίτλους τότε ας τον χαρακτηρίσει ο καθένας όπως θέλει. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω πως λέγονται. Η ομάδα λειτουργεί βάση του τι υλικού έχει και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και δεν έχουμε σκοπό να την αλλάξουμε. Το πλάνο μας για φέτος το είχαμε αποφασίσει πριν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν. Ξέραμε τι μεταγραφές θα κάνουμε και πως θα κινηθούμε. Οι μεταγραφές ήταν επιλογή του προπονητή σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ. Είμαστε μια οικογένεια, κάποιοι στενοχωριούνται με αυτό και το βγάζουν προς τα έξω. Τους αρέσει να πουλάνε μιζέρια στον κόσμο”.

Σχετικά με τα χρέη, ο Ζαγοράκης τόνισε: “Παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε χρέη προς το δημόσιο συνέχιζε να λειτουργεί με την ανοχή κάποιων. Με συνέπεια να κουβαλάμε τώρα χρέη τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ποτέ δεν ζητήσαμε χάρη και να σβηστούν τα χρέη μας. Eμείς δεν παρακαλάμε κανέναν. Η ομάδα έχει ακόμα κάποια χρέη και γι’ αυτό έχουμε επαφές με την πολιτεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι καθαρά προσαυξήσεις”.

“Τώρα έχουμε φωνή στα κέντρα αποφάσεων”

Οσον αφορά στον ρόλο του Βασίλη Γκαγκάτση, είπε: “Ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει επαγγελματική σχέση με την ομάδα. Εγώ μέσα μου δεν αισθάνομαι παράγοντας, γι’ αυτό πήραμε τον Γκαγκάτση. Παραδέχομαι πως έχω έλλειψη εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει σχέση όμως με το αγωνιστικό κομμάτι. Παίρνοντας έναν άνθρωπο που έχει την εμπειρία του, είναι σημαντικό πράγμα. Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από μια τέτοια προσθήκη. Δεν είχαμε μια φωνή στα κέντρα αποφάσεων, τώρα όμως έχουμε. Η ΚΕΔ έχει αλλάξει, και δεν μπορώ να ακούω τέτοιες ανοησίες. Τι να κάνει δηλαδή ο Γκαγκάτσης; Δεν είναι ο ρόλος του αυτός στην ομάδα έχω πει πολλές φορές. Είναι καθαρά επαγγελματική η συνεργασία μας. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία, δεν μπορεί να περιμένει από τέτοιου είδους αποτελέσματα”.

“Ο Κουτσιανικούλης θέλει χρόνο”

Σε ερώτηση για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε: “Ο Βασίλης έχει ένα μήνα και κάτι στην ομάδα. Να ξέρετε ότι πριν αποκτηθεί ο Κουτσιανικούλης, ήταν ένα αίτημα του προπονητή και του Βρύζα να τον αγοράσουμε. Εγώ ήρθα σε δύσκολη θέση γιατί τα οικονομικά ξέρετε πως είναι, όμως τελικά τον αγοράσαμε γιατί τον πίστεψαν πολύ Ζήσης και Σάντος. Θα βοηθήσει πολύ την ομάδα είμαι σίγουρος γι’αυτό. Πέρυσι ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, απλά θέλει χρόνο στην ομάδα”.

“Ο Μουν ήταν απλά μια προσθήκη. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πάνω σε κανένα άρμα”

Για την αποχώρηση του Αναστασάκου και την έλευση του Μουν σχολίασε: “Ο Ηλίας (Αναστασάκος) στα δυο χρόνια που ήταν στην ομάδα ήταν ένα από τα λίγα καλά παιδιά. Μετά τις μεταγραφές που κάναμε ήρθε και μου μίλησε και μου είπε να βρει μια ομάδα για να φύγει. Δεν το δεχθήκαμε γιατί η ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα-δυο παίκτες σε κάθε θέση. Ο Αναστασάκος μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι έκανε ξανά κουβέντα μαζί μας. Εμείς θεωρήσαμε τότε πως μπορούσαμε να κάνουμε δεκτό το αίτημα του. Αυτά με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό ξεχάστε το. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πάνω σε κανένα άρμα. Έτυχε και έγιναν κάποιες πωλήσεις και στο τέλος έγινε αυτή η προσθήκη του Μουν, ήταν απλά μια προσθήκη. Ξέρουμε ότι θα προσφέρει και είναι παίκτης του ΠΑΟΚ τον πληρώσαμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK