ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άγαλμα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 ετών παρουσίας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην τεχνική της ηγεσία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως θα ανεγείρει προτομή του στο "Ολντ Τράφορντ".

Άγαλμα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει με χαρά -στην 26η επέτειο της πρόσληψης του σερ Άλεξ Φέργκιουσον- ότι μία προτομή του πιο επιτυχημένου Βρετανού τεχνικού θα ανεγείρει στο “Ολντ Τράφορντ” την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 (ώρα Αγγλίας).

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν μία ημέρα πριν από το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την ΚΠΡ, της ομάδας που ο σερ Άλεξ αντιμετώπισε στο πρώτο του εντός έδρας ματς στις 22 Νοεμβρίου 1986. Σημαντικά πρόσωπα που συνεργάστηκε ο προπονητής στη Γιουνάιτεντ, θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση.

Το άγαλμα του διάσημου γλύπτη Φίλιπ Τζάκσον σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός τετάρτου του αιώνα στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση κοντά στην “Sir Alex Ferguson Stand” -δηλαδή την πρώην “Νorth Stand” που μετονομάστηκε πέρυσι προς τιμήν του.

Επίσης, ο σύλλογος θα παρουσιάσει έργα τέχνης και δημιουργίες έξω από τη “Sir Alex Ferguson Stand”, αντικείμενο των οποίων θα είναι τα επιτεύγματα του προπονητή κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιουνάιτεντ.

Λεπτομέρειες για τους φιλάθλους που επιθυμούν να παρευρεθούν στην τελετή θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες”.

O σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εξάλλου, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τεχνικού για τον Οκτώβριο. Το έχει καταφέρει άλλες τέσσερις φορές τον εν λόγω μήνα, ενώ μόνο το Φεβρουάριο έχει κατακτήσει περισσότερα (5). Σημειώνεται ότι ο μοναδικός μήνας που ο επί σειρά ετών εκλέκτορας της Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει ποτέ είναι ο τρέχων (Νοέμβριος). Ο Σκωτσέζος τεχνικός πήρε το πρώτο βραβείο του μήνα τον Αύγουστο του 1993 και μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει 27.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK