Παραμονή Τσιώλη, απομάκρυνση Κόντη υπόσχεται, μεταξύ άλλων, ο “Αρης Ενότητα”
Την παραμονή του Σάκη Τσιώλη και την απομάκρυνση του Γιάννη Κόντη από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή, σε περίπτωση που πάρει την προεδρία της ΠΑΕ, προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο συνδυασμός "ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ".
Οι στόχοι μας είναι ως επί το πλείστον, η συνετή λειτουργία, η συνέπεια, η αυτοτέλεια, η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, η εμπορική ανάπτυξη, το νέο γήπεδο και η ενότητα στον Σύλλογο μας. Η δομή της ΠΑΕ θα αλλάξει ριζικά. Θα οριστεί ένας διευθυντής γραφείων, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για όλα τα διαδικαστικά θέματα που υπάρχουν στην ΠΑΕ Αρης. Θα είναι υπεύθυνος για το προσωπικό που απασχολείται στην ΠΑΕ Αρης ενώ θα αναλάβει και τις δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία. Το άτομο αυτό θα είναι εκτός διοικητικού συμβουλίου και θα είναι έμμισθος.
Θα οριστεί εμπορικός διευθυντής, αρμόδιος για όλα τα έσοδα των επιχειρήσεων της ΑΡΗΣ Εμπορική και υπεύθυνος για λειτουργία της μπουτίκ, του καφέ, της μπυραρίας και των κυλικείων και θα είναι έμμισθος. Θα είναι υπεύθυνος για την μελέτη προγραμμάτων που θα επιφέρουν κέρδη στην ΠΑΕ Αρης όπως τα φωτοβολταϊκά και η εκμετάλλευση του γηπέδου. Θα οριστεί τεχνικός διευθυντής ο οποίος θα έχει άμεση συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας. Θα έχει ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις και για τις μεταγραφές, θα είναι έμμισθος με σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
Σε ό,τι αφορά την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε το μπάτζετ αυτής θα οριστεί από εμάς. Ο προπονητής που έχουμε τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μας. θέλουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αθλητές από την Κ-20 και να πάρουμε το καλύτερο από αυτούς. Δεν θα αγοράσουμε παίκτες για το ρόλο του αναπληρωματικού που θα κοστίζουν πολλά χρήματα, απαγορευτικά για το καλό του Συλλόγου“.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Ιατρού, ο οποίος ανέφερε κάποια οικονομικά δεδομένα των προηγούμενων χρόνων ενώ ακόμα παρουσίασε το οικονομικό πλάνο του σχήματος: ” Αναλύοντας τους ισολογισμούς των τελευταίων δύο χρόνων και λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα της τελευταίας χρήσης, διαπιστώνουμε ότι έγινε κακή χρήση των εσόδων της ΠΑΕ. Η εταιρία τα τρία τελευταία χρόνια είχε έσοδα 39.400.00 ευρώ και οι υποχρεώσεις αντί να μειώνονται αυξήθηκαν στη σεζόν 2008-2009 κατά 31% και τη σεζόν 2009-2010 κατά 46%. Χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία η ΠΑΕ να ελαχιστοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την επόμενη πενταετία.
Εμείς σαν παράταξη θεωρούμε κύριο υπεύθυνο τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρίας που με τις δεκάδες μεταγραφές που γινόντουσαν κάθε χρόνο, οι οποίες είχαν από ελάχιστη έως μηδαμινή προσφορά στην ομάδα, χρέωνε την εταιρία με μεγάλα ποσά. Τα όρια που θα κινηθούμε είναι ότι αρχικά το 15% θα εξυπηρετεί παλιές οφειλές, το 20-22% των εσόδων θα αφορά τη λειτουργία και τα έξοδα της ΠΑΕ και το 63-65% θα διατεθεί για το αγωνιστικό μπάτζετ συμπεριλαμβανομένων και των τόκων. Με το συγκεκριμένο προγραμματισμό η ομάδα θα καταστεί βιώσιμη. Θα φροντίσουμε να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα και τις όποιες σπατάλες κάτι που είναι εφικτό. Θέλω να καλέσω τους φίλους του Αρη να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές και να μας εμπιστευτούν”
.
Ο Βασίλης Φουρλίγκας αναφέρθηκε στον εμπορικό σχεδιασμό της ομάδας, λέγοντας: ” Μετά την Γενική Συνέλευσης της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ σκοπός είναι η δράση και στόχος η αναδιοργάνωση και η πιο σύγχρονη διατήρηση θεμάτων εμπορικής δραστηριότητας αυξάνοντας τα εμπορικά έσοδα. Για το γήπεδο, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει πυρήνας γύρω από το οποίο θα δημιουργηθεί μια σειρά δράσεων. Στην προσπάθεια μας για αύξηση της επισκεψιμότητας θα δημιουργηθεί μουσείο, βασιζόμενο στην ιστορία και την διάδοση ιδέας του ΑΡΗ, ώστε να καταστίσουμε το γήπεδο αξιοθέατο της πόλης έναντι εισιτηρίου. Σχετικά με την μπουτίκ, θα γίνει καταμέτρηση προϊόντων και διεύρυνση της γκάμας τους όπως και μείωση τιμών λόγω της οικονομικής κρίσης. Για το καφέ του Αρη σκεφτόμαστε διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ακόμη και των ποδοσφαιριστών όπως ακόμη και να επιτραπεί η χρήση του σε φιλάθλους για διάφορες εκδηλώσεις. Η μπυραρία είναι απαραίτητη γιατί ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για την κατασκευή της. Η λειτουργία της με ντελίβερι ή και ψησταριά, είναι απαραίτητη.
Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών όπως επίσης και για την αλλαγή λαμπτήρων στους προβολείς που βοηθάνε στην μείωση των εξόδων είναι δυο ενέργειες που είδαμε ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν ακόμη και από τράπεζα χωρίς να έχουν επιβάρυνση στον Σύλλογο. Σχετικά με τα διαρκείας λόγω των δυσμενών καταστάσεων θα προχωρήσουμε σε μειωμένες τιμές , την έκδοση διαρκείας για γυναίκες, ανέργους και παιδιά, οικογενειακό πακέτο διαρκείας, όπως επίσης και ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο κρίνεται αναγκαίο. Στόχος είναι 15.000 διαρκείας. Αυτό θα μας κάνει ελκυστικούς και αποδοτικότερους. Η διαφάνεια των πράξεων μας είναι δεδομένη για να βγει ο Αρης κερδισμένος και δυνατότερος
“.