Σάντος: “Να πετύχουμε γκολ”
Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι "αν ήρθαμε στην Ρουμανία για να μην δεχθούμε γκολ, τότε η έκβαση του αγώνα θα είναι πολύ δύσκολη για εμάς", υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Εθνική θα πρέπει να βάλει γκολ για να μην απωλέσει το προβάδισμα του πρώτου αγώνα.
Αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις των Ρουμάνων δημοσιογράφων, ξεκαθαρίζοντας ότι αποφεύγει να μιλήσει για τη διαιτησία και υποστηρίζοντας πως περιμένει πολύ διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο της Αθήνας.
Αναλυτικά:
Ποιες οι πιθανότητες για πρόκριση της Ρουμανίας και ποιες για την Ελλάδα; “Απαντήσαμε ήδη από την προηγούμενη φορά. Δεν υπάρχουν ποσοστά. Υπάρχουν δύο ημίχρονα. Παίξαμε το πρώτο. Πάμε για το δεύτερο. Έχουμε ρεαλισμό να αντιληφθούμε ότι έχουμε προβάδισμα και ήρθαμε εδώ για να το διατηρήσουμε. Η Ρουμανία είναι καλή ομάδα και πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι οι Ρουμάνοι θα μπουν δυνατά για να σκοράρουν νωρίς”.
Πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Κατσουράνη; “Δεν νομίζω να επηρεάσει. Καμία ομάδα δεν πρέπει να στέκεται σε έναν μόνο ποδοσφαιριστή. Αυτή τη στιγμή δεν το σκεφτόμαστε καθόλου γιατί ξέρουμε ότι ο Κατσουράνης δεν μπορεί να αγωνιστεί. Όποιος παίξει εκεί, γιατί ακόμη δεν έχω αποφασίσει, θα ανταποκριθεί επάξια και δεν θα φανεί καθόλου το κενό του Κατσουράνη”.
Για τον τρόπο παιχνιδιού της εθνικής: “Από τη στιγμή που έχουμε δύο γκολ προβάδισμα θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι. Αν ήρθαμε εδώ για να μην δεχθούμε γκολ τότε η έκβαση του αγώνα θα είναι πολύ δύσκολη για εμάς. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και να κρατήσουμε καλά την μπάλα στα πόδια μας, μακριά από επικίνδυνες ζώνες και να πετύχουμε γκολ”.
Έχετε κάνει προπόνηση στα πέναλτι; “Δεν προπονηθήκαμε στα πέναλτι γιατί δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε εκεί. Ούτε θα προπονηθούμε εκεί. Δεν νομίζω ότι αυτός ο αγώνας θα τελειώσει πολύ πιο νωρίς. Αυτή είναι η δική μου πεποίθηση. Με τη λογική που πιστεύω εγώ ότι θα έχει το ματς, θα μπει η Ρουμανία να σκοράρει πολλά γκολ και εμείς να σκοράρουμε για να κάνουμε ακόμη πιο εύκολα για εμάς τα πράγματα”.
Για το οφσάιντ του Μήτρογλου: “Το είδαμε. Είχε γίνει και ένα πέναλτι στο δεύτερο λεπτό. Ήταν και κόκκινη κάρτα. Πριν καν γίνει το γκολ του Μήτρογλου. Να βλέπουμε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο αυτό που μας συμφέρει. Τόσα χρόνια που είμαι στους πάγκους δεν μιλάω για διαιτητές. Όπως εμείς θα κάνουμε καλή τη δουλειά μας, το ίδιο θα κάνει και ο διαιτητής”.
Για τον Προένσα: “Δεν τον είδα, δεν του μίλησα. Έχω να τον δω χρόνια γιατί λείπω πολλά χρόνια στην Ελλάδα”.
Αν η Ρουμανία παίξει όπως η Ελλάδα, μπορεί να προκριθεί; “Το παιχνίδι πιστεύω θα είναι πολύ διαφορετικό από της Αθήνας και αυτό γιατί περιμένουμε να μπει πολύ επιθετικά η Ρουμανία. Η Ρουμανία θα έχει 55.000 θεατές στο πλευρό της. Είναι εύκολο να κάνουμε θεωρίες πριν από το ματς”.
Στη συνέχεια ο Φερνάντο Σάντος απάντησε στις ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων, δίνοντας την υπόσχεση ότι “θα πάμε να παίξουμε και θα είμαστε στο τέλος αυτοί που θα πανηγυρίσουμε”.
Αναλυτικά:
Σας φοβίζει κάτι; “Η κατάταξη δεν μετράει σε τίποτα. Η Βοσνία κάποτε ήταν 40 τώρα είναι 10. Η Γαλλία κάπου στην 20η θέση. Αυτό δεν μετράει. Μετράει ο αγώνας και εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στην Αθήνα. Πρέπει να βάλουμε πάθος, αυτοπεποίθηση και καθαρό μυαλό και να εξουδετερώσουμε όσες δυσκολίες μας βάλουν οι αντίπαλοι. Όχι δηλαδή κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε πει. Καλή άμυνα και καλή κατοχή μπάλας για να κάνουμε ευκαιρίες. Αυτό θα είναι και το κλειδί”.
Τι θα πείτε στους παίκτες να κάνουν; “Δεν θα πω κάτι ιδιαίτερο. Θα πω ότι λέω πάντα. Να παίξουμε αυτό που ξέρουμε. Να βάλουμε πάνω από όλα πάθος, διάθεση και συγκέντρωση. Πάντα υπάρχει ένα πλάνο το οποίο όμως δεν αλλοιώνει τα βασικά χαρακτηριστικά των παικτών. Θα πάμε να παίξουμε και θα είμαστε στο τέλος αυτοί που θα πανηγυρίσουμε”.
Η πρόκριση θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας σας; “Αν καταφέρουμε να περάσουμε που το πιστεύω, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες”.
Ποιος θα είναι ο αντι-Κατσουράνης; “Δεν είμαστε σίγουροι ποιοι θα παίξουν. Σήμερα το βράδυ με καθαρό μυαλό θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση”.
Ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα και τους Έλληνες οπαδούς: “Θα είναι πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου κουβαλούν εμπειρίες θα ανταποκριθούν σε αυτό το κομμάτι”.
LIVE Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ