Operation remontada
Για άλλες ομάδες σίγουρα θα ήταν "mission impossible"... Για την Μπαρτσελόνα όμως είναι "οperation remontada", δηλαδή "επιχείρηση ανατροπής" του 3-1 της Ίντερ στο "Σαν Σίρο". Αποστολή διόλου εύκολη. Πως άλλωστε θα μπορούσε να είναι από τη στιγμή που απέναντι από τον super star Λιονέλ Μέσι βρίσκεται ο "special one", Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος από το πρώτο κιόλας παιχνίδι κατάφερε ήδη πολλά. Οι “νερατζούρι” πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ κόντρα στους Καταλανούς στο Τσάμπιονς Λιγκ (μετά από 4 παιχνίδια), ενώ σημείωσαν και τη πρώτη τους νίκη κόντρα στους “μπλαουγκράνα” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μέχρι το βράδυ της 20ης Απριλίου οι ιταλοί μετρούσαν 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Η ιστορία όμως άλλαξε και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να χαρακτηριστεί διαφορετικά το επίτευγμα της Ίντερ να χάνει 1-0 στο19’ από το γκολ του Πέδρο και 42 λεπτά αργότερα, ο φωτεινός πίνακας του «Σαν Σίρο» να γράφει 3-1 με τα τέρματα των Σνάιντερ (30’), Μαϊκόν (48’) και Μιλίτο (61’). Βέβαια, στο αντίπαλο “στρατόπεδο” τα παράπονα είχαν φουντώσει.
Τόσο για την διαιτησία του Πορτογάλου Ολεγκάριο Μπενκερένσα, όσο και για την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί, καθώς ταξίδεψαν οδικώς από την Βαρκελώνη στο Μιλάνο, λόγω της τέφρας που είχε σκεπάσει την Ευρώπη και δεν επέτρεπε τις αερομεταφορές. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Ζοσέ Μουρίνιο φρόντισε ξεχωρίσει για ακόμη μία φορά δηλώνοντας: ” Το ηφαίστειο είναι φίλος μου” .
*Η Ίντερ ποτέ δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας παιχνίδι σε ημιτελική φάση.
*Κόντρα στην Ίντερ η Μπαρτσελόνα μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Όλα αυτά συσπείρωσαν αρκετά την Μπαρτσελόνα και δημιούργησαν ένα πολεμικό κλίμα εν όψει της ρεβάνς. Αμέσως μετά τη νίκη επί της Χέρεθ, οι «μπλαουγκράνα» συγκεντρώθηκαν στο κέντρου του γηπέδου και φόρεσαν μπλουζάκια που έγραφαν στο πίσω μέρος « Θα αφήσουμε τη ψυχή μας» και στο μπροστινό «Την Τετάρτη στις 20:00 όλοι στο Καμπ Νου ». Το μήνυμα είναι κατανοητό. Όλοι ξέρουν ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο έτσι και αλλιώς… Αυτό όμως που θέλουν να πετύχουν είναι να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους 45 λεπτά πριν το σφύριγμα της έναρξης όταν και θα βγει η Ίντερ για προθέρμανση, προκειμένου η πίεση της εξέδρας να ξεκινήσει με το καλημέρα.
Φυσικά το κλίμα αυτό έχει μεταφερθεί και στο κόσμο της ομάδας. Σε κάθε κάθισμα θα βρίσκεται ένα χαρτόνι (μπλε ή κόκκινο) προκειμένου με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο να σχηματιστεί ένα μεγάλο κυανέρυθρο ποτάμι, ενώ στο διαδύκτιο και ειδικά στο facebook έχουν δημιουργηθεί αρκετά γκρουπ με τίτλους ” Μπάρτσα μπορείς να τα καταφέρεις”, ” θα είμαι και εγώ στις εξέδρες του Καμπ Νου για να πατήσουμε την Ίντερ”, ” Μπάρτσα πάμε για το 3-0″ και διάφορα άλλα.
Την ίδια ώρα, το κλίμα στην Ίντερ είναι πιο ήρεμο. Άλλωστε η ιταλική ομάδα είναι αυτή που βρίσκεται στη θέση του οδηγού. Στο σπίτι της Μπαρτσελόνα θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 4.000 νερατζούρι, οι οποίοι ευελπιστούν να ζήσουν από κοντά την πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1972.
Μάλιστα, οι άνθρωποι της Ίντερ έχουν καταλάβει τι πίεση θα υπάρχει προς τον διαιτητή και για αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει τις δηλώσεις, σχετικά με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον Μάσιμο Μοράτι: ” Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να πιέσει τον διαιτητή, καθώς προσπαθεί να προκριθεί με κάθε τρόπο” , ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο, που ως συνήθως δεν αφήνει τέτοιες αφορμές να πέφτουν κάτω αναπάντητες, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, όταν άκουσε τα παράπονα των Καταλανών τους θύμισε τον αποκλεισμό της Τσέλσι από την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2005-2006 όπου οι Λονδρέζοι ένιωθαν αδικημένοι.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι “πονοκέφαλοι” είναι όλοι για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στο “Σαν Σίρο” και είναι τιμωρημένος. Την ίδια ώρα, ο Πορτογάλος συνάδελφός του είδε με ικανοποίηση όλους όσους ήταν αμφίβολοι να βρίσκονται στη διάθεσή του. Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Μαϊκόν και Γκόραν Πάντεφ ταξίδεψαν κανονικά στην Βαρκελώνη για τη μεγάλη ρεβάνς…