ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαέστρος ο Kidd, μείωσαν οι Nets

Οι Νets έχαναν ήδη 2-0 από τους Cavaliers και μία ακόμη ήττα θα τους έφερνε μία ανάσα από τον αποκλεισμό. Ετσι λοιπόν ο Jason Kidd πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έκανε τριμπλ-νταμπλ  (11ο σε play off) και οδήγησε την ομάδα εκ του ασφαλούς στη νίκη με 96-85 στο Νιού Τζέρσεϊ τα ξημερώματα του Σαββάτου.  

Μαέστρος ο Kidd, μείωσαν οι Nets

Nets- Cavaliers 96-85 (1-2)



Οι Νets έχαναν ήδη 2-0 από τους Cavaliers και μία ακόμη ήττα θα τους έφερνε μία ανάσα από τον αποκλεισμό. Ετσι λοιπόν ο
Jason Kidd πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έκανε
τριμπλ-νταμπλ (11ο σε play off) και οδήγησε την ομάδα εκ του ασφαλούς στη νίκη με 96-85 στο Νιού Τζέρσεϊ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

O 34χρονος γκαρντ ως συνήθως έκανε τα πάντα, ωστόσο είχε μεγάλη βοήθεια τόσο από τον Carter, όσο και από τον Jefferson. Kαι οι τρεις πέτυχαν από 23 πόντους μόνο που ο Kidd είχε 14 ασίστ και 13 ριμπάουντ. Κάπως έτσι οι Nets είχαν το πάνω χέρι σχεδόν σε όλο το ματς και προβληματίστηκαν μόνο όταν ο Carter αποχώρησε για λίγο στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου με τραυματισμό στο δάχτυλο.

Οι Cavs μείωσαν σε 77-73 αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ολική ανατροπή αφού σούταραν με κακά ποσοστά. Ο LeBron James για παράδειγμα με είχε 5/16 σουτ. Όταν ο Carter γύρισε στο παρκέ, οι Nets αισθάνθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, έφτασαν τη διαφορά στο +10 και «καθάρισαν» το παιχνίδι.




Τα δωδεκάλεπτα: 22-15, 45-43, 73-64, 96-85.

Nets: Jefferson 23, Moore 11, Collins 1, Carter 23, Kidd 23, Nachbar 3, Robinson, Williams 3, Wright 7, Boone 2, House, Adams.

Cavaliers: James 18, Gooden 12, IIgaouskas 11, Pavlovic 8, Hughes 23, Varejao 8, Marshall 2, Snow, Gibson 3, Newble, Pollard.


Spurs-Suns 108-101 (2-1)

Στο Σαν Αντόνιο, οι Suns αποφάσισαν να παίξουν πιο δυνατά αυτή τη φορά, ωστόσο οι Spurs βρήκαν και πάλι τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη με 108-101 και να κάνουν το 2-1 στη σειρά.

Ο Τim Duncan έβγαλε στο παρκέ τον καλύτερο του εαυτό και «εκτέλεσε» τους Suns με 33 πόντους και 19 ριμπάουντ. Ειδικά στην τέταρτη περίοδο ο πιο ποιοτικός ψηλός του ΝΒΑ έκανε θραύση με 13 πόντους. Στην τρίτη περίοδο τη δουλειά είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας ο Ginobili και τα κατάφερε περίφημα με 12 πόντους και συνολικά 24. Εστω και αν χτύπησε στο μάτι από μία σύγκρουση με τον Marion.

Στον αντίποδα, οι Suns είχαν προβλήματα. O Nash, επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο, ο Stoudemire φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και έτσι έμεινε ο Marion να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ο κόσμος στο San Antonio δεν ξέχασε τις δηλώσεις του Stoudemire (ο Βοwen είναι «βρώμικος» είχε πει) και του φώναζε dirty, dirty, κάθε φορά που πήγαινε στη γραμμή για να εκτελέσει βολές.


Τα δωδεκάλεπτα: 25-30, 55-53, 80-72, 108-101.

Spurs: Bowen 10, Duncan 33, Elson 4, Finley 9, Parker 16, Ginobili 24, Horry 7, Vaughn, Oberto 2, Barry 3.

Suns: Marion 26, Thomas 8, Stoudemire 21, Bell 12, Nash 16, Barbosa 6, Diaw 10, Jones 2.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK