Στο δρόμο για το Λονδίνο ο Παπαθανασίου
Στον ίδιο υδάτινο "στίβο" που διεξήχθει το Παγκόσμιο Κύπελλο Star, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου μαζί με τον Αντώνη Τσότρα ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση των τελευταίων "εισιτηρίων" που θα τους οδηγήσουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου βρίσκεται από την Τετάρτη (02/05) στη Γαλλία όπου ξεκίνησε η καταμέτρηση, ενώ ακολούθησαν δύο μέρες δοκιμών ώστε να εφαρμοστούν όλοι οι απαραίτητοι συνδυασμοί για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτελεί προτεραιότητα για τον ήδη 1 φορά Ολυμπιονίκη (με 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο βιογραφικό του) καθώς θα δώσει τα 4 τελευταία εισιτήρια σε πληρώματα ισάριθμων εθνικοτήτων για την Ολυμπιακή ρεγκάτα του Γουείμαουθ.
Σε αυτούς τους αγώνες ο Αιμίλιος Παπαθανασίου έχει να αντιμετωπίσει κορυφαίους αθλητές στην κατηγορία των STAR οι οποίοι μάχονται με την ίδια θέρμη για την πολυπόθητη πρόκριση. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Στόχος μας είναι ο τερματισμός του Πρωταθλήματος στο Ιέρ να αποτελεί την αφετηρία μας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε μία θέση στους 16 που θα αγωνιστούν στο Γουέιμαουθ”.