Λιούις μαινόμενος κατά IAAF
Παρασκηνιακή πράξη και άθλια συνδιαλλαγή χαρακτήρισε o Καρλ Λιούις την ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του 2017 από την IAAF στο Λονδίνο.
Ευθείες βολές κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου , χωρίς να εξαιρέσει και την οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου άφησε ο Καρλ Λιούις με αφορμή την ψηφοφορία για την πόλη που θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017.
Ο εννέα φορές Ολυμπιονίκης χαρακτήρισε ευθέως την επικράτηση του Λονδίνου με 16 ψήφους έναντι της Ντόχα που πήρε 10 ως αποτέλεσμα των παρασκηνιακών κινήσεων συμφωνιών που είχαν γίνει από πριν ανάμεσα στις δυο πλευρές ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο τρόπος που κινήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα η IAAF ήταν άθλιος.
“Σαφώς και το Λονδίνο είναι ένας πολύ καλός προορισμός για το Παγκόσμιο του ’17 αλλά ως συνήθως γνωρίζουμε ότι ήταν μια παρασκηνιακή συμφωνία” είπε και συμπλήρωσε. “Το βασικό θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιλέγει τις διοργανώτριες πόλεις και πως συνεχίζει να το κάνει. Ο άθλιος τρόπος που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι πραγματικά ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο”.
Ο σπουδαίος Αμερικανός αθλητής δεν έκρυψε την προτίμησή του στην Ντόχα και προέτρεψε τους ανθρώπους της να διεκδικήσουν το παγκόσμιο του 2019. “Η Παγκόσμια ομοσπονδία είναι ένας οργανισμός που δυσκολεύεται να οργανώσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κάθε δυο χρόνια. Έτσι όταν μια χώρα ενδιαφέρεται να επενδύσει στο άθλημα πρέπει να να τρέχει προς αυτή. Ελπίζω να η Ντόχα να διεκδικήσει το παγκόσμιο του ’19 και να το κερδίσει” κατέληξε.